Menu
Forrige artikel

Fossiljagt på Fur

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4699

 

 

Kom med Fur Museums geologer på fossiljagt i det 55 millioner år gamle moler og se, om I finder Danekræ eller forstenet fiskebæ.

Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger) og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 55-54 millioner år siden.

I følgeskab med museets geologer/naturvejledere kan du komme med ud at lede efter fossiler i moleret.

Find dit eget fund af enestående kvalitet. På turen fortælles om et af verdens sjældneste jordlag, moleret. Fossiljagten henvender sig til såvel store som små. Turen afsluttes med en vulkandemonstration.

Husk praktisk fodtøj, poser til fund og evt. en gammel smørrebrødskniv.

 Mødested for Fossiljagterne er P-pladsen ved Stendal Høje (følg skiltene til Bette Jenses Hyw fra færgen).

Museet er åbent alle ugens dage kl. 10-17, og hverdagene i uge 28, 29, 30 og 31 kan man kl. 10.00-13.30 følge geologen rundt i udstillingerne og høre om moler, fossiler, vulkaner og få bedømt egne fund. Det er gratis at få bedømt fund, ønsker man at se museet, koster det normal entré.

Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 29, 30 og 31 kan man opleve sommermarked i museumshaven med boder med salg og demonstration af gamle håndværk og gøremål. Aktiviteterne, som er for både børn og voksne, kan ses, høres og lugtes!

Få en heldagsoplevelse og tag frokostkurv, madpakke og drikkevarer med. Der er borde og bænke i museumshaven og under pavillonerne.

Se mere på museets hjemmeside

[Historie-online.dk, den 3. juli 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 29: Brudekjolen
Tyske flygtninge i Danmark 1945
Museum på Rejsen 53: Vancouver