Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 41, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 754

 

I denne uges flow-tv er der først tre minidokumentarserier, som ser interessante ud: Om Mussolini, Thatcher og Reagan og Hitlers overraskelsesangreb på Sovjetunionen. I serien om huse med hemmeligheder er Ane Cortzen nået til en villa i Vedbæk – og en anden dokumentar fortæller om den berømte Volvorøver. Fiktion er der også – den legendariske crazy teaterforestilling om Svend Knud og Valdemar, sydstatsdramaet ”I nattens hede” og en af de senere års største filmoplevelser ”The Shape of Water”. Og et par fodboldlandskampe er der skam også, men det har jo ikke så historiske vinkler, så…

God fornøjelse!

 

Mussolini - Den første fascist (1:2)

DR2, 11. oktober, kl. 20:00

Fransk dokumentarserie fra 2022. (Mussolini: The First Fascist) Den 29. april 1945, dagen før Adolf Hitlers selvmord, bliver Benito Mussolinis lig udstillet i Milano. Kort tid inden var Italiens diktator blevet tilbedt som en gud. Han opfandt fascismen, udråbte marxisterne som fjender og tog magten med vold i 1922. Hitler beundrede Il Duce, føreren, der drømte om Romerrigets genkomst. Men hvordan formåede en tidligere lærer og journalist at trække italienerne ind i 2. verdenskrig? Anden del følger umiddelbart efter.

 

Thatcher og Reagan - et særligt venskab (1:2) Jernladyen og filmstjernen

DR2, 12. oktober, kl. 17:45

Britisk dokumentarserie fra 2022. (Thatcher & Reagan: A Special Relationship) Hun betragter sit øgenavn som et adelsmærke og han er Hollywoodfilmstjerne. I 1980'erne opbygger den britiske premierminister Margaret Thatcher og USA's præsident Ronald Reagan et helt særligt politisk og personligt forhold. Selvom de ikke altid kommer overens, er de med til at afslutte Den kolde Krig på fredelig vis og ændre forholdet mellem Øst og Vest. Hvilke roller spiller de i det historiske vendepunkt? Anden del følger umiddelbart efter.

 

Apokalypsen - Hitler angriber mod øst (1:2)

DR2, 13. oktober, kl. 17:15

Fransk dokumentarserie fra 2021. (Apocalypse: Hitler attaque à l'Est) Daggry d. 22. juni, 1941. Adolf Hitler indleder et overraskelsesangreb på Sovjetunionen og bryder sin ikke-angrebspagt med Josef Stalin. Hitler betragter det sovjetiske folk som underlegent og vil udvide Nazitysklands "lebensraum". Operation Barbarossa er begyndt. De første måneder går planmæssigt, og Den Røde Hær lider store tab. Trods mudder og kulde når nazisterne frem til udkanten af Moskva. Men en overraskelse venter. Anden del følger umiddelbart efter.

 

I nattens hede

DR2, 14. oktober, kl. 17:05

Amerikansk drama fra 1967. (In the Heat of the Night) I sydstatsbyen Sparta er en rig industrimand blevet myrdet. Allerede samme aften finder politiet en mistænkt på stationen. Han er fremmed, han er sort, han er den perfekte mistænkte, men desværre er han også storbystrømer med speciale i drab. Noget uvilligt begynder han at hjælpe den lokale politichef, men det er yderst farligt at have den forkerte hudfarve i Sparta. Medvirkende: Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates m.fl. Instruktion: Norman Jewison.

 

Svend Knud og Valdemar

DR2, 15. oktober, kl. 15:45

Legendarisk crazy-teater med bl.a. Jytte Abildstrøm, Jesper Klein, Carl Ottesen, Gotha Andersen. Sendt første gang 1970.

 

Huse med hemmeligheder - Kunstnerhuset i Vedbæk

DR2, 15. oktober, kl. 21:10

I Vedbæk ejer Anders og Frederikke en modernistisk villa fra 1956 opført af kunstneren Torsten Johansson. Journalist Morten Brink Iwersen møder kunsternes søn, der fortæller om sin specielle opvækst i huset som en del af kultureliten omkring PH. Dengang fyldte massive skulpturer stuerne, mens plads til børneleg kom i anden række. Arkitekt Ane Cortzen hjælper de nye ejere med at skabe plads til familien. Men huset er bevaringsværdigt, så det skaber udfordringer.

 

Filmperler: The Shape of Water

DR2, 16. oktober, kl. 20:00

Oscarbelønnet fantasy-drama fra 2017. USA, 1962. På et topsikret anlæg i Maryland ankommer et amfibielignende væsen i lænker. Det kan måske bruges i den kolde krig mod russerne. Den ensomme og stumme Elisa og hendes kollega Zelda får til opgave at gøre rent i laboratoriet. Men langsomt udvikler Elisa og væsenet en forståelse for hinanden, der forandrer hendes liv for evigt. Medvirkende: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, m.fl. Instruktion Guillermo del Toro.

 

Volvorøveren: Smuglerfamilien

DR2, 17. oktober, kl. 21:00

Historiebloggeren Regitze opdager tilfældigt en stor hemmelighed i sin familie: Den berygtede Volvorøver kommer ofte i hendes mormors barndomshjem, fordi han er nær ven med Regitzes oldefar. Den intetanende familie må se måbende på, da begge mænd pludselig bliver arresteret - den ene for cigaretsmugling og den anden for adskillige bankrøverier. Hvad har Volvorøveren og oldefaren haft gang i? Og hvorfor har ingen i familien nogensinde talt om det?

[Historie-online.dk, den 10. oktober 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 22, 2023
TV-tips, uge 21, 2024
TV-tips, uge 17, 2024