Menu
Forrige artikel

Virtuel tidsrejse i Den Gamle By

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 6543

Tidsrejsen, Aarhus tager dig tilbage i tiden, hvor du kan opleve tre fantastiske tidsperioder i danmarkshistorien. Gå ad 1800-tallets brostensbelagte gader og stræder, over industrialiseringens boom i 1920'erne til de farverige og frie 1970'ere.

Gennem et unikt samarbejde mellem Expedia Danmark og Den Gamle By kan du nu for første gang opleve en virtuel tur ned af de historiske gader og stræder i Aarhus Med Google Street View.

Se hele den virtuelle tour her:  http://www.expedia.dk/vc/c/tidsrejsen-aarhus/

Denne interaktive tour guider dig forbi hele 23 unikke og særligt udvalgte huse i Den Gamle By, som på hver sin måde repræsenterer en bestemt tidsalder. Du kan helt ekstraordinært træde indenfor i 14 af disse huse og få et fantastisk visuelt indblik i en tidskapsel, som ikke findes andre steder i landet. Tidsrejsen er historisk lærerig og samtidig et nostalgisk (gen)syn med datiden Danmark. 

Udvalgte stop i den virtuelle tour

1800-tallet
Du kan eksempelvis besøge 1800-tallets apotek og bageri. Især apoteket er en fantastisk velbevaret bygning med originalt interiør i 1720’ernes rokokostil fra Enhjørningens Apotek på Christianshavn, et af Danmarks ældste apoteker. Her blev der solgt mumiepulver, som efter sigende skulle være effektivt mod hovedpine og mavesår. Men apoteket solgte også vin, spiritus og slik helt op til 1913. 


1920'erne
Fra 1800-tallet går turen til 1920'erne, hvor industrialiseringens boom ændrer måden mange danskere lever på. Mange flytter til byen, og butikker som Isenkræmmeren og Schous Sæbehus ser dagens lys. Schous Sæbehus var en mastodont i dansk detail, og havde i 1927 intet mindre end 846 butikker på landsplan. Til sammenligning har Matas-kæden i dag knap 300 butikker. Du kan også opleve 1920'enes mode og trends i Frk. Wahlstrøms originale modeforretning.


1970'erne
Til sidst går turen til de farverige og frie 1970'ere, og her er især Kollektivet Skansen, Pouls Radio forretning samt Rahbeks Minimarked et besøg værd. 

I kollektivet findes et videoklip af de tidligere beboere, der i et utroligt ærligt interview fortæller om hverdagen i kollektivet. Du kan desuden besøge Huset i Havnegade, der huser Pensionistparret og Den Enlige Mor. Begge disse lejligheder er bevaret i den klassiske og let genkendelige 17'er stil, og er en fantastisk syn - eller gensyn. 
I Pouls Radio ses de klassiske 'brunevarer', som i den grad prydede de danske stuer i 70'erne. Infoboksene i Pauls Radio fortæller mere om Bang & Olufsens gennembrud, og kommer også forbi de største stjerner inden for musik og TV. 
Rahbeks Minimarked vidner blandt andet om et skift på arbejdsmarkedet, hvor kvindernes indtog betød, at de daglige indkøb skulle optimeres. Minimarkederne formåede at samle mange forskellige varer i én butik. Konsekvensen var færre kunder i specialbutikkerne, der i større grad måtte dreje nøglen om. 
Hvordan fungerer den virtuelle tour?


Den virtuelle tour fungerer på to måder:

Du kan tage på en kronologisk rejse op gennem de tre tidsperioder ved at følge "Næste" anvisningerne til højre. På denne måde vil du besøge alle husene og se alle billed- og infobokse i kronologisk rækkefølge. 
Er du lidt mere eventyrlysten kan du selv gå på oplevelse i Den Gamle By via menuen til højre. Menuen tager dig til netop det hus eller billede/infoboks, som du klikker på. Du kan også klikke dig rundt på egen hånd via pilene på vejen.
 

Historie-online.dk, den 6. juni 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Hjørring i de glade 1920'ere
Latriner i renæssancens København
Danskeren bag bomben