Mulige varulve-nummerplader på Blegdamsvej
Menu
Forrige artikel

Mulige varulve-nummerplader på Blegdamsvej

Kategori: Arkiv
Visninger: 417

I 2012 fandt man tilfældigt en samling nummerplader ved Blegdamsvejens Fængsel. Måske tilhørte de de såkaldte "varulve".

Nummerpladerne blev fundet i forbindelse med udgravningen til et større byggeprojekt ved Blegdamsvejens Fængsel. De var gravet dybt ned i fængslets gård - og dertil var de klippet i stykker!

Man véd at de ved, at ‪de såkaldte "varulve" havde en stor samling af nummerplader, som de løbende skiftede ud på deres biler. Der er fundet nummerplader i mange af de depoter, varulvene har indrømmet at have gravet ned. Nummerpladerne på Blegdamsvej kan derfor meget vel tænkes at have relation til ‪varulvebevægelsen‬.

Varulvene eller "Wehrwolf" var kodenavnet, som SS` efterretningstjenestens afdeling 6 gav det terrornetværk, der skulle aktiveres og slå til, hvis Det Tredje Rige gik under. Den tyske krigslykke vendte i 1942 og man begyndte at opbygge et netværk af sovende terrorceller over hele Europa. Målet var– med Hitlers egne ord – at alt skulle gå under i terror. 

Vores viden om det hemmelige terrornetværk i Danmark har imidlertid været meget begrænset, men takket være helt nyt kildemateriale, som blev fundet på Politigården i 2012 har Politimuseet kunne belyse det hemmelige varulvenetværk i Danmark, hvilket bl.a. resulterede i en særudstilling. Måske kan nummerpladerne være en del af denne, nye viden.

(juli 2015)

Forrige artikel
Se relaterede artikler
65 millioner til rekonstruktion af kæmpe vikingehal
Nyopdaget sten med skåltegn
Agatflis føjer nyt til Grønlands historie