Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 17, 2024

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 533

 

Ugens flow-tv fortæller bl.a. om Thorvaldsen, Boris Johnson og Claude Pissarro.  I serien med guldkorn i 1970’erne er vi nået til 1976, og en ny serie om krigsstrategi indledes. Desuden gåden om Odin, de første spilpionerer, Roms storhed og fald – og endelig ph.d. Cup, der ikke nødvendigvis har noget med historie at gøre, men plejer at være meget interessant. God fornøjelse!

 

Store danske kunstnere: Bertel Thorvaldsen

DR2, 24. april, kl. 18:15

Han var Danmarks første internationale superstjerne. Billedhuggeren fra fattige kår blev spottet af kongens kunstakademi som 11-årig og sendt til Italien. Her blev han verdens førende skaber af udtryksfulde marmorskulpturer.

 

Boris Johnson - skandalernes premierminister (1:4)

DR2, 25. april, kl 22:40

Britisk dokumentarfim fra 2023. (The Rise and Fall of Boris Johnson) Er han en helt eller en skurk? Boris Johnsons historie er Storbritanniens historie. Men hvordan formede hans kaotiske barndom i Bruxelles hans politiske synspunkter? Her dykker vi ned i, hvordan rivaliseringen og sammenstødene i hans ungdom på Eton og Oxford har dikteret vigtige beslutninger, som han har truffet i jagten på magten.

 

Guldkorn 1970'erne: 1976

DR2, 26. april, kl. 21:35

I 1976 er butikstyveri er en plage og på Vesterbro slås indbyggerne med hård porno og stoffer. Men sommeren er varm og tør, der er mariehøns i millionvis og der bliver dyrket idræt, vandret på Hærvejen og spist flæskesteg på Dyrskue.

 

Loading - historien om Danmarks spilpionerer (1:4)

DR1, 27. april, kl. 12:55

Året er 1986, og Keld Jensen er ved at revne af stolthed: Han har lige stået for udgivelsen af 'Vikings', Danmarks første spil til hjemmecomputeren Commodore 64. Men livet som spilkonge i Danmark bliver en barsk nedtur for Keld. Få også historien om Danmarks allerførste computerspil fra 1963, og om 1980'ernes kompromisløse demoscene.

 


Forskerfesten - Ph.d. Cup

DR1, 27. april, kl. 19:00

Vær med til at fejre dansk forskning, når fem fantastiske og vidt forskellige forskere dyster i at formidle deres forskning fængende og præcist foran publikum, dommere og seere. Hver forsker har tre minutter på scenen, og vinderen af Forskerfesten går hjem med 50.000 kroner. Vært: Ulla Essendrop.

 

Impressionismens danske fader

DR2, 28. april, kl.17:55

Amerikansk dokumentar fra 2022. (Pissarro: Father of Impressionism) Han betragtes som impressionismens fader. Den dansk-franske maler Camille Pissarro blev født i Vestindien, men kom til Frankrig i en meget ung alder. Her finder han hurtigt ligesindede, der sammen grundlægger selskabet 'De uafhængiges Salon'. Deres første udstilling får navnet: impressionisterne, og i de næste 40 år er Pissarro drivkraften bag den betydningsfulde kunstneriske bevægelse. Her dykker vi ned i den opfindsomme kunstners liv og arbejde.

 


Gåden om Odin: Ragnarok

DR2, 28. april, kl. 21:30

Der hersker kaos i 500-tallet, mennesker forsvinder, og civilisationer går under. Historiker Cecilie Nielsen befinder sig pludseligt midt i nogle af historiens mest voldsomme begivenheder, der bringer selve myten om Ragnarok til Danmark. Og sammen med nogle af landets førende forskere gør hun en sensationel opdagelse, der afslører nyt om ikke kun Odins, men måske hele Danmarks begyndelse.

 

Civilisationernes storhed og fald: Byer og imperier (2:3)

DR2, 29. april, kl. 23:30

Britisk dokumentarserie fra 2022. (The Secrets to Civilization) I jernalderen er der flere byer, som bliver indflydelsesrige. Men der er én by, der vokser fra og nedkæmper alle andre. Rom. Her er historien om, hvordan historiens første stormagt opstod. Et blomstrende imperium, der ændrer den måde, vi lever på. Hvilke miljømæssige faktorer gjorde Roms ekspansion mulig?

 

Krigsgenier (1:4)

DR2, 30. april, kl. 17:40

Hollandsk dokumentarserie fra 2022. (Military Masterminds) Cæsar og Napoleon anvendte en militærstrategi, der stadig bruges i moderne krigsførelse. Strategien kaldes 'hurtig dominans' og er kendetegnet ved hurtighed og ekstrem styrke, der lammer fjenden og nedbryder viljen til at kæmpe. Her udforsker vi, hvordan de fire krigsgenier Moshe Dayan, Erwin Rommel, Colin Powell og Isoroku Yamomoto har brugt 'hurtig dominans' til at opnå ubetingede og imponerende sejre. Anden del kommer samme dag kl. 20.05.

[Historie-online.dk, den 23. april 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 41, 2023
TV-tips, uge 35, 2023
TV-tips, uge 31, 2023