Menu
Forrige artikel

900 år gamle hjulspor frem i lyset

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2227

 

Arkæologer fra Københavns Museum har gjort et bemærkelsesværdigt fund under Gammeltorv i hjertet af København. I forbindelse med arkæologiske udgravninger er en flade af sten fra 1100-tallet nu dukket op. Det historiske stykke brolægning indeholder tydelige hjulspor, som stammer helt tilbage fra middelalderen.

Arkæolog ser på belægning fra 1100-tallet i udgravning på Gammeltor Københavns Museum

Fundet anses for at være særligt, da det giver et sjældent og helt konkret indblik i fortidens byliv. Brolægningen lå oprindeligt lige uden for en tidlig middelalderlig befæstning, hvis formål og betydning stadig ikke er helt klar.

"Dette enestående fund viser, at Gammeltorv gennem århundreder har været et centralt mødested i København. Vi ser frem til at dele mere om deres nye viden om Gammeltorvs fortid, når udgravning er gennemført og fundene analyseret", udtaler Terje Stafseth, arkæolog ved Københavns Museum.

Fra samme periode er bl.a. nogle sildeskeletter (!) fra Kongens Nytorv og en smukt udført benkam fra Rådhuspladsen, som kan ses i den permanente udstilling på Københavns Museum, der har åbent hver dag.

[Historie-online.dk, den 10. april 2024]
 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Præriens bedste mand
Peder Rasmussen - Historiens Aktører nr. 3
Museumsnumre 59 - Lysestager