Menu
Forrige artikel

Lokalhistoriske film får nyt liv

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2353

 

Nu bliver der åbnet for kasserne med gamle filmruller og ukendte historiske filmoptagelser i lokalarkiverne i Brønderslev Kommune. Filmene skal undersøges og beskrives, og de bedste bliver valgt ud og digitaliseret. Herefter kan alle se filmene på streamingsitet ‘Danmark på film’, og de bliver en del af aktiviteter og filmforevisninger for borgerne i lokalområdet.

Projektet er sat i gang 10. oktober i Dorf Møllegård, og den 1. november kl. 10-15 er der workshof, hvor der gåes på opdagelse i kasserne med gamle filmruller i lokalarkiverne i kommunen. Hvad indeholder filmene indeholder, og hvilken stand filmene er i.

Jens Nielsen Gram, der er afdelingschef på Filminstituttet, siger om ‘Dit Danmark på film’:

“Vi skal have de lokalhistoriske film frem fra gemmerne, sætte dem i spil og gøre dem til en del af vores fælles historiefortælling. Filmmediet gør fortiden levende på en helt unik måde, og derfor er film et godt udgangspunkt for at vække interesse og skabe engagement i både lokal og national historie.”

Baggrund
‘Dit Danmark på film’ er et pilotprojekt, som Filminstituttet står bag i samarbejde med Brønderslev Kommune og Jammerbugt Kommune. Projektet løber over de næste 2 år og rummer digitalisering og formidling af lokalhistoriske dokumentarfilm i de to nordjyske kommuner. Initiativet til projektet er taget af Filminstituttet, der håber med tiden at kunne samarbejde med flere kommuner og lokale filmsamlinger om udbredelsen af lokalhistoriske film og fortællinger.

Se streamingsitet "Danmark på film" her

Billedet på forsiden er fra Hjallerup Marked 1943.

[Historie-online.dk, den 16. oktober 2019]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vikingeskibsmuseets Venner
Museum på Rejsen 31: Kinderdijk og Zaanse Schans i Holland
Julevæsnerne på Moesgaard