Menu
Forrige artikel

Krigen dag for dag

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 924

 

Krigen dag for dag, med et lokalt perspektiv på Kolding, handler om at genfortælle historien på en helt ny måde. Følg med frem til krigens afslutning i 2025, hvor der løbende vil komme nye blogs.

Siden drives frivilligt af socialhistorie.dk, hvilket kommer efter overvejelser om at lave et større socialhistorisk projekt, der kunne forklare hverdagen og forholdene for mennesker i gamle dage, og den kæmpe fascination af krigens tid, som deles af mange mennesker.

I perioder vil der dagligt være nye indlæg, andre gange vil der gå nogle dage imellem. Det skyldes projektet er frivilligt, og det støttes ikke af såvel private som offentlige. Hvis du ønsker at støtte arbejdet eller har materialer/kilder du ønsker at dele, kan du kontakte Billy, som står bag socialhistorie.dk, på mail: mail@billysprojekt.dk.

Det er planlagt således med blogindlæg, at der i starten af september 1939 er planlagt en masse indlæg. Frem mod marts-april 1940 er det dog mere spredt.

Der søges altid efter nye materialer, som kan være med til at afdække krigen gang i Kolding og omegnen, gamle billeder (helst med datering), breve, dagbøger, forskellige papirer og andet, som kan fortælle hvad der skete dag for dag under besættelsen. Der besvares ikke henvendelser om personers slægt og deres rolle i krigen, såsom i modstandsbevægelsen, da der ikke er ressourcer til dette.

Medskribent er Jacob Krause, arkivar ved Kolding Stadsarkiv

Se hjemmesiden her

[Historie-online.dk, den 4. september 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Esther Bubleys Mandø
Nyt nr. af Skalk, nr. 5, oktober 2018
Museum på Rejsen 33: Jorvik Viking Center og York Museum