Menu
Forrige artikel

Nyt samarbejde

Kategori: Bøger
Visninger: 598

 

Aalborg Universitet og forlaget Nord Academic har indgået en samarbejdsaftale, der skal understøtte forskernes behov for publicering i Danmark og i udlandet.

Aalborg Universitet ønsker at tilbyde sine forskere let adgang til redaktionel udvikling og international publicering. Derfor har universitetet indgået en samarbejdsaftale med Nord Academic, der som nyt akademisk forlag allerede har bevist, at det er i stand til at fremme og formidle forskningspublicering på højeste akademiske niveau – både i Danmark og i udlandet.

Nord Academic vil arbejde tæt sammen med universitetets forskningsmiljøer og kan med sin profil tilbyde kvalificeret forskningspublicering parallelt med universitetets øvrige publiceringsindsatser og samarbejder.

Universitetets publiceringsstrategier sigter mod en forskningspublicering gennem de mest anerkendte udgivelseskanaler samt imødekommelse af de forventninger  til Open Access-publicering, der i stigende grad ledsager forskningsbevillingerne. Vi hilser Nord Academic velkommen som et nyt akademisk forlag, og vi glæder os til et samarbejde, der understøtter universitetets forskningspublicering og videnspredning”, siger Nils Thidemann, områdechef ved Aalborg Universitetsbibliotek, Aalborg Universitet.

”Nord Academic er sat i verden for at bidrage til en åben international forskningsdialog ved at gøre det, vi er bedst til – at arbejde tæt sammen med forfatterne, sikre kvalitet og bringe deres forskning ud i verden. For at være tæt på vores forfattere og nærværende i processen har vi redaktioner i både København og Aarhus, ligesom vi naturligvis kommer til at have vores faste gang på Aalborg Universitet”, siger Bolette Rud. Pallesen, redaktionschef på Nord Academic.

Nord Academic blev lanceret ved årsskiftet 2021-2022 og er en del af Gads Forlag, der har en lang tradition for at udgive forskningsformidling.

Aalborg Universitet affilierer til ca. 7.500 publikationer pr. år, fordelt på 550 bøger og 4.500 tidsskriftsartikler samt øvrige publikationer. Universitetet har +3.800 ansatte, heraf ca. 2.400 forskere.

[Historie-online.dk, den 31. maj 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kulturhistorie med lange ører
Ny bog om Osebergskibet
Årets bog om svensk historie 2020