Menu
Forrige artikel

Kongeriget – fra Margrete til Margrethe

Kategori: Bøger
Visninger: 5322

Af Birthe Korsbæk

Vi har her en – noget udvidet – kongerække.

Først en kort gennemgang af kongerne før Margrete den første efterfulgt af en længere fortælling om hver af de efterfølgende regenter.

Det er underholdende og informativ læsning med rigtig mange og skægge tegninger.

Alle kongerne får en dobbeltside, (Chr. 4. får to) hvor deres meriter, særheder, sidespring, familieforhold m. m. er beskrevet. For alles vedkommende er der en lille tidstavle over verdensbegivenheder i deres regeringsperiode. Vigtigst er naturligvis begivenheder i Danmark som de udspillede sig som følge af regentens beslutninger og virke.

Bogen slutter med informationer om lovgivningsmagten i Danmark gennem tiderne, ordensvæsenet, højtids- og flagdage, flagets betydning, rigsvåbenets symbolik, de enkelte slotte og deres anvendelse og betydning, juveler og kronjuveler, dragter og fester m. m. kunst, teater, begravelsespladser m. m. Noget om alt det, der giver os den selvfølelse, som følger med at være dansk.

Det er en uforpligtende, oplysende og sjov opslagsbog, hvori man lynhurtigt kan slå op og finde facts om hele galleriet af regenter og deres gøren og laden.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Lillys danmarkshistorie
Danmarkshistorien: Samfund, livsformer og politik
Kortlægningen af Danmark