Menu
Forrige artikel

Foredragsrække "Hummeren" i Køge

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1717

 

Fire mandage i Køge – februar / marts 2020

Program

Mandag 24.2.2020

M/S Museet for Søfart i Helsingør

v/Thorbjørn Thaarup – Museumsinspektør - M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart i Helsingør åbnede i 2013 som en fortsættelse af Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. Museets rejse har varet mere end et århundrede, men den slutter ikke her - lige så lidt som søfartshistorien gør det. Historiker og museumsinspektør Thorbjørn Thaarup fortæller om museets rolle som Danmarks nationale søfartsmuseum, museets syn på søfartshistorien og om de righoldige planer for fremtiden.

Mandag 2.3.2020

Ud af sigte, ude af syn – Bevaring af kulturarv under vand.

v/ David Gregory – Marinarkæolog – Seniorforsker –– Nationalmuseet, Forskning, samling og bevaring

De danske farvande er et skattekammer af oversvømmede bopladser fra de første mennesker som beboede kysterne, skibsvrag fra søslag og dramatiske forlis. David Gregory vil fortælle om den seneste forskning indenfor nedbrydning og bevaring af Danmarks enestående undervands kulturarv, om truslerne mod de unikke levninger, og hvordan vi kan bevare den marine kulturarv når den ikke bliver udgravet.

Mandag 9.3.2020

Gensyn med Niels Juel: Om iscenesættelsen af en vaskeægte søhelt

v/ Birgitte Bøggild Johannsen, redaktør ved Nationalmuseets afdeling for Middelalder, Renæssance og Numismatik

Foredraget fortæller om manden, hvis liv og virke for nylig er beskrevet i en stor monografi. Særligt fokuseres der på, hvordan Niels Juel ikke mindst ved hjælp af visuelle og skriftlige medier gennem tiden har fået opbygget sin heltestatus som et veritabelt nationalikon - lige i kølvandet på Tordenskjold.

Mandag 16.3.2020

KYSTLIV !

v/ Carsten Hvid – rebslager / projektleder

Carsten Hvid beretter om et succesfyldt projekt i Holbæk: Kystliv Holbæk, hvor man bruger byens og områdets maritime kulturhistorie, som udspringer af det lokale og kystnære fjordfiskeri. På det nye, store kystlivscenter på havnen i Holbæk er der fuld aktivitet på værkstederne, som består af et bådebyggeri, et sejlloft og en reberbane. Derudover er der bygget en stor barkegryde, en røgovn og en stejleplads, hvor der arbejdes med fangsten.

Carsten Hvid vil fortælle om tankerne bag aktiviteterne på stedet og om hvordan tradition og lokalkultur, kan bruges af moderne borgere, med moderne liv i en moderne by.

Tidsrum: Mandag aften - fra 19.00 til 21.00 (med pause på ca. 30 minutter indlagt).

Sted: Gule Hal i Køge, Strandpromenaden 1, Køge Sdr. Havn, 4600 Køge

[Historie-online.dk, den 11. februar 2020]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Kvindernes Internationale Kampdag
Hirsch' kartotek over danske og norske officerer nu søgbart
Museum på Rejsen 57: Azorerne