Menu
Forrige artikel

34.000 gratis billeder af dansk søfart

Kategori: Arkiv
Visninger: 5894

I en ny database stiller Museet for Søfart billeder til rådighed for ikke-kommerciel brug

I foreløbig 99 år har M/S Museet for Søfart samlet billeder af søfolk, skibe, havne og meget andet i museets billedarkiv. Arkivet rummer i dag over 120.000 billeder, blandt andet af de fleste danske skibe fra opfindelsen af fotografiet til i dag. 34.000 billeder er digitaliseret og findes i museets online billedarkiv. Disse billeder stiller museet nu gratis til rådighed for offentligheden.


”De mange billeder tilhører os alle sammen, så vi er glade for nu at give endnu bedre adgang til dem. Statslige tilskud har sammen med bidrag fra private fonde gjort indsamlingen og digitaliseringen mulig. Fra nu af kan de mange billeder frit hentes i fuld opløsning til private formål. Billederne gemmer på hver deres historie. Måske har vi billedet af din bedstefar eller hans skib liggende, måske det kan hjælpe dig i jagten på din slægtshistorie eller måske du leder efter gamle sømandstatoveringer, som vi også har mange af i vores arkiv, fortæller museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, Benjamin Asmussen.


De digitale billeder er lette at finde i den digitale billedbase, hvor man som regel også vil finde oplysninger om personer på billedet, sted, skib, fotograf og hvad der ellers findes af oplysninger om billedet.


Alle billederne kan hentes i fuld opløsning og kan frit bruges ikke-kommercielt. M/S Museet for Søfart stiller billederne til rådighed med Creative Commons-licens, nemlig ”Navngivelse – Ikke-Kommerciel – Del på samme vilkår”. Licensen betyder, at når billederne skal bruges, skal museet krediteres, at de må bruges til ikke-kommercielle formål og at billederne skal deles på samme vilkår fremover.

M/S Museet for Søfarts billedarkiv findes her: http://billedarkiv.mfs.dk

Har du selv billeder af skibe, søfolk eller andre maritime motiver, som du kunne tænke dig at skænke til museet, hører museet meget gerne fra dig. Kontakt arkivar Henriette Gavnholdt på hg@mfs.dk.

Foto: Vestindiefareren "Kronborg" passerer Kronborg Slot. Maleri af Jacob Petersen, 1830

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Romersk drukmås er nyt Danefæ
Finder 500 år gammelt hus bare 30 cm nede
Vikingeskib på fredeligt togt til Kina