Menu
Forrige artikel

Historiske Dage overtaget af Folkeuniversitetet i Aarhus

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2344

 

Folkeuniversitetet i Aarhus har stor erfaring med festivaler, der kobler viden og sanselige oplevelser, og det skal bruges til at videreudvikle Historiske Dage de kommende år

Festivalen Historiske Dage løber af stablen for 5. gang i Øksnehallen i København i weekenden den 30.-31. marts. Folkeuniversitetet i Aarhus overtager Historiske Dage den 1. maj, når dette års festival er slut.

Folkeuniversitetet i Aarhus driver i forvejen folkeuniversiteter i Herning og Emdrup (København) og har mange års erfaring med at arrangere vidensfestivaler, der bl.a. tæller 'Århundredets Festival' i Aarhus, der med stor succes har eksisteret i 8 år. Dette års festival er netop slut efter 10 dage med temaet 'Mellemkrigstiden 1918-1939'. Desuden står Folkeuniversitetet også bag Aarhus' internationale litteraturfestival 'LiteratureXchange', vidensfestivalen 'Hearts & Minds', der foregår i 35 byer landet over og sætter fokus på krop, sind og det gode liv.

Med Historiske Dage får vi endnu en spændende platform til at formidle forskere og eksperters viden om historiske emner, der heldigvis interesserer rigtig mange mennesker. Vi vil videreudvikle Historiske Dage ved at udnytte vores erfaringer med at arbejde i krydsfeltet mellem forskningsformidling og kultur fra vores øvrige festival-aktiviteter. En særlig styrke og fordel ser vi i det store netværk af de mange mennesker, institutioner og virksomheder, vi løbende samarbejder med,” siger Noe Munck, der er formand for Folkeuniversitetet i Aarhus, Herning og Emdrup (København).

Vi har i forvejen rigtig mange aktiviteter i København gennem vores afdeling i Emdrup, og ved fremover at stå for Historiske Dage, giver vi mulighed for at endnu flere kan få ny viden fra landets skarpeste eksperter i nogle helt særlige rammer” tilføjer Sten Tiedemann, som er rektor på Folkeuniversitetet og som understreger, at festivalen fortsat vil have kontor i København og blive afholdt i Øksnehallen.

Historiske Dage drives i dag af Den selvejende institution Historiske Dage, hvis formand er forlægger og journalist Bjarke Larsen, der fik den oprindelige idé til festivalen. Han siger:

"Vi er i bestyrelsen rigtig glade for, at Folkeuniversitetet efter fem succesrige år vil overtager stafetten og videreudvikle Historiske Dage til gavn og glæde for de mange historieinteresserede danskere, der hvert år besøger festivalen. Det har været både spændende og givende at udtænke konceptet for Historiske Dage og at se festivalen vokse og i løbet af kun et par år etablere sig som en fast, årlig begivenhed, mange ser frem til."

Festivallederen for Historiske Dage, Henrik Thorvald Rasmussen, siger: ”Jeg glæder mig til samarbejdet med Folkeuniversitetet, som i den grad har været med til at forny historieformidlingen. Blandt andet med det historiske talkshow med Niels Krause Kjær og Bjarne Henriksen som Martin Luther, der spillede på Den Sorte Diamant og Forsker-standup på Nørrebro Teater-  og så vandt de i 2015 vores Fornyelsespris for ”Forestillingen om en historie”, som de lavede i samarbejde med Hotel Proforma."

Når Historiske Dage vækker fortiden til live i og uden for Øksnehallen i weekenden den 30.-31. marts sker det med 65 udstillere og 130 arrangementer på 4 scener. Oplev bl.a. Ian Kershaw, Timothy Snyder, Bo Lidegaard, Kim Leine, Maria Helleberg og Sigurd Barrett. Og mød museer, arkiver, reenactere, forlag, foreninger og forhandlere af historiske rejser og varer.

Historiske Dages hjemmeside

Årets Historiske Bog 2018 uddeles på Historiske Dage 2019

[Historie-online.dk, den 25. marts 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
DDR's svar på Enigma-maskinen
Museumsnumre 73 - Toilet og WC
Odio e amore – had og kærlighed