Menu
Forrige artikel

Lokale museer og teatre i samarbejde

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1952

Lokale museer og teatre vil i fællesskab nytænke museer med støtte fra Region Midtjylland

Viborg Museum fik i starten af året en idé til en ny måde at fortælle vores historier på museet på. Det har ført til et nyt samarbejde mellem teatre og museer i Holstebro og Viborg. Målet er at udvikle nye formidlingsformer til museumsbrug. Idéen er så god, at Region Midtjylland har valgt at støtte projektet med 300.000 kr. fra Kulturudviklingspuljen.

Museer skaber museumsudstillinger, og teatre skaber teaterforestillinger.  Men hvad sker der, hvis de to institutionsformer favner hinanden og museerne lukker teatrene ind i udviklingsprocessen, når nye museer skal skabes? Det vil Viborg Museum og Egnsteatret Carte Blanche samt Holstebro Museum og Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret undersøge sammen. 

Viborg Museum står bag eksperimentet
Viborg Museum er i gang med at skabe et helt nyt museum, hvori der skal indgå en ny, permanent udstilling. Holstebro Museum er i gang med samme proces. Viborg Museum fik i forbindelse med udviklingsarbejdet ideen til at række ud efter inspiration og anden faglighed hos det lokale teater Carte Blanche. For at udvide kredsen i det eksperimenterende univers tog de fat i kollegerne på Holstebro Museum, som også havde taget fat i deres egnsteater: Odin Teatret. 

Processen starter i efteråret 2017

I løbet af efteråret og vinteren skal de fire institutioner mødes og udfordre hinandens historier. I foråret/sommeren 2018 vil museer og teatre parvis præsentere to miniudstillinger, hvor alle kan opleve, hvad det tværfaglige møde omkring historien betyder for formidlingen. Udstillingerne er samtidig en smagsprøve på nogle af de nye historier, som de to museer i fremtiden hver især skal præsentere i deres nye permanente udstillinger. 

Pilotprojekt
Processen og resultatet i 2017/2018 er et pilotprojekt. De fire institutioners påtænker at arbejde videre med ideerne og den faglige udveksling i større skala og forhåbentlig i fremtiden udbrede samarbejdsideen internationalt.

 

Historie-online.dk, den 3. juli 2017 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Historiens Aktører - Personregister
Var Nero egentlig en grusom kejser?
TV-tips, uge 44, 2022