Menu
Forrige artikel

Next Level på Teknisk Museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4027

 

NEXT LEVEL er årets særudstilling på Danmarks Tekniske Museum, hvor man kan opleve mere end 50 års computerspilhistorie. Det er lige fra Danmarks allerførste computerspil til Astralis’ seneste trofæer. I udstillingen kan man prøve 25 computerspil på originale maskiner.

Den 5. april åbner Danmarks Tekniske Museum særudstillingen NEXT LEVEL, der sætter fokus på computerspil, som i dag er en stor del af danskernes hverdag. Sidste år brugte danskerne således mere tid på at spille computer, end de brugte på trykte medier.

”Selvom det fortsat er teenagedrengene, der spiller mest, så har computerspillene gået sin sejrsgang blandt den brede befolkning. De er blevet en integreret del af vores hverdag; en central teknologi fuld af oplevelser, sejre og nederlag” siger museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum Jakob Caspersen.

25 spil udvalgt af Jakob Stegelmann

Nogle kan måske mindes den tunge luft af friture på den lokale grillbar, mens man kæmpede for at nå til tops i Space Invaders eller Pacman på arkademaskinens highscoreliste. Genoplev det i udstillingen NEXT LEVEL, hvor du kan prøve 25 forskellige spil udstillet på originale konsol- og arkademaskiner.

Spillene er udvalgt af spilguruen Jakob Stegelmann, der har været en nøgleperson i udstillingens tilblivelse. Han har skrevet mange af udstillingens tekster, og vil også give åbningstalen fredag d. 5. april.

Det første danske computerspil

Derudover er det lykkedes for museet at låne den eneste originale udgave af det første danske computerspil, NIMBI, fra Bornholms Tekniske Samling.
”NIMBI er udviklet af den danske matematiker og opfinder Piet Hein i starten af 1960’erne. Vi glæder os til at kunne vise det originale spil på museet, men også give vores besøgende mulighed for at spille spillet på en nyere udgave”, fortæller museumsinspektør Jakob Caspersen.

Man kan prøve at spille på de originale spilkonsoller

Astralis på museum

Det danske esportshold Astralis har markeret sig som verdens bedste Counter-Strike-hold igennem længere tid. I udstillingen kan man både se et af holdets trofæer, deres spilletrøjer og prøve at sidde i en af deres egne spillerstole.

Det er selvfølgelig en ære for os at blive sat i så prominent en position i forbindelse med computerspillets historie. Esport har eksisteret i mange år, men har i den grad vokset sig ind i de fleste danskeres hjem de senere år. Det har vi for eksempel oplevet, når vi har spillet til BLAST ProSeries i Royal Arena foran mere end 12.000 danske tilskuere i alle aldre”, siger spiller for Astralis Nicolai ’dev1ce’ Reedtz og fortsætter:

“Det er en vild hverdag, vi lever, og er en helt fantastisk opbakning, vi oplever overalt. Vi kan ikke gå på gaden uden at blive genkendt, vores kampe på dansk tv slår seerrekorder, og der er millioner verden over, der ser vores kampe, og som står i kø til turneringer for at få vores autografer. Det er noget, som gør en ydmyg og ikke mindst rigtig stolt.”

Museet er glad for at få mulighed for at udstille nogle ikoniske genstande fra Astralis og det er meningen, at nogle af dem skal indlemmes i museets samling, så Astralis’ imponerende bedrifter kan blive gemt for eftertiden.

NEXT LEVEL åbnes fredag den 5. april kl. 15-17 med åbningstale af Jakob Stegelmann. Udstillingen kan ses frem til den 20. oktober 2019 på Danmarks Tekniske Museum.

[Historie-online.dk, den 26. marts 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Fashioned from Nature
Vejle Stadsarkiv 50 år
Magt og guld - Vikinger i øst