Menu
Forrige artikel

Rundt om cyklen

Kategori: HistorieLab
Visninger: 2963

 

Dette kildebankemne omhandler cyklens historie, betydning og brug. Du kan med emnet få indsigt i og komme rundt om cyklen med syv temaer, der hver indeholder 4-10 kilder og dertilhørende spørgsmål. Emnet ”Rundt om cyklen” er et fleksibelt læremiddel, som primært henvender sig til 7.-9. klassetrin.

'Jeg er så glad for min cykel'

Sådan starter den populære sang ’Min cykel’ (også kendt som ’Cykelsangen’) skrevet af Povl Kjøller i 1974. Sangen bliver fortsat sunget rundt omkring i de danske hjem. Denne sang og mange andre spændende kilder under Temaer såsom Tour de France, Danmark som cykelland, doping, populærkultur og kønsroller finder du i vores seneste kildebank ’Rundt om cyklen’.

Danmark er et forholdsvist fladt land – og derfor er det få steder, hvor det er svært at cykle. Næst efter Holland er Danmark da også det land i Europa, der har flest cykler i forhold til indbyggertallet. Næsten alle har haft en cykel, siden de var børn. For mange er cyklen et transportmiddel – både i hverdag og i ferien. Og der er forskellige former for cykelsport, som nogle dyrker og flere følger med i.

I mange år har cyklen haft betydning i vores liv og i samfundet. I tidens løb har cyklen ændret udseende. Også langt ud i fremtiden vil cyklen være vigtig – og der vil blive udviklet nye typer. Cyklen er den røde tråd i dette emne. Du kan få mere at vide om cyklens historie, hvordan cyklen har påvirket vores opfattelser af os selv og samfundet, og hvad den har været brugt til i sport og fritid.

Også temaet 'Vejle som cykelby' er en del af kildebankemnet. Med stejle bakker såsom den 1,27 km lange Munkebjergbakke og Christians Winthersvej, der stiger med en gennemsnitlig stigning på 16%, har Vejle været velbesøgt af flere cykelløb såvel som af motionister. Dyk ned i kilder om en lokal opfinder, Kiddesvej, en verdensrekord og meget mere.

Emnet er et fleksibelt læremiddel, som primært henvender sig til 7.-9. klassetrin og er udarbejdet af Rikke Alberg Peters og Jens Aage Poulsen fra HistorieLab.

Se hjemmesiden

[Historie-online.dk, den 19. januar 2022]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
RADAR: Historiebrug
Museet og skolen
Historien står for døren