Menu
Forrige artikel

Ringkøbing Museum i forårshumør

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1909

Ringkøbing Museum er i forårshumør, museet er klar til at tage imod påskegæster og i den hyggelige museumsbutik er påskepynten flyttet ind, her kan I gå på opdagelse og finde søde blomsterdekorationer, påskeæg og meget i andet.

Ringkøbing under Anden Verdenskrig
På Ringkøbing Museum fortælles og formidles Anden Verdenskrig og de spor krigen efterlod i Vestjylland. Her kan I blandt andet opleve en rekonstruktion af den bunker der - næsten urørt - dukkede op efter en storm i 2008. I kan gå ind i bunkeren, hvor I kan opleve filmen om en af de tyske soldater der boede i netop denne bunker, Gerhard Saalfeld. Han fortæller åbenhjertet og ærligt om livet under krigen.

I kan også opleve historien om de mange fly, der under Anden Verdenskrig blev hverdagskost for beboerne i Vestjylland. De fleste fly fløj over Ringkøbing på vej mod - eller tilbage fra - Tyskland, men ikke alle fly nåede deres destination, og i udstilling “Flyvere i natten” fortælles deres historie.

Vil I endnu tættere på Saalfeld, Atlantvolden, bunkerne og historierne om Anden Verdenskrig, så kan I tage med på bunkertur den 27. og 29. marts og 26. april.

Jesper Maler maler Vestjyllands lille hovedstad
På det gamle dommerkontor i Ringkøbing, der er en del af Ringkøbing Museum, fortælles Ringkøbings historie, fra udstilling om “Byens hus - Amtets hus” til udstilling om den lokale kunster, Jesper Maler, og hans forunderlige og detaljerede malerier fra 1800-tallets Ringkøbing.

Forår i museumsbutikken
I museets hyggelige butik hænger påskepynten klar til at tage imod jer, når I træder ind på Ringkøbing Museum. Her kan I tage jer tid til at gå på opdagelse blandt alle de sjove og finurlige retrovarer, fine blomster og det hyggelige pynt. I butikken finder I også et stort udvalg af bøger om Vestjyllands historie.

Museets hjemmeside

Historie-online.dk, den 20. marts 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 42: Valparaiso, Chile
Museum på Rejsen 10: Hamborg
13.000 års historie fra Esbjerg Kommune