Menu
Forrige artikel

Særudstilling: Danmark i Mali

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5019

”Danmark i Mali” er en særudstilling om den danske indsats i det vestafrikanske land Mali - set i en bredere kontekst.

Den Kongelige Livgarde har bidraget med udsendte til FN´s mission i Mali (MINUSMA: United Nations Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali). Men mange andre tjenestegørende fra Hærens øvrige enheder, fra Flyvevåbnet og sågar også fra Søværnet, har været udsendt til Mali. Derudover har udsendte fra Udenrigstjenesten og fra Rigspolitiet også bidraget til at genopbygge og udvikle samt stabilisere Mali.

 Konflikten i Mali er kompleks. Der er mange interesser og aktører på spil. I sin væsentlighed består konflikten af en ”nord-syd”- rivalisering mellem touareg-stammer i det nordlige Mali og centralregeringen i hovedstaden Bamako og dennes støtter. Derudover skaber islamister, banditter og kriminelle kaos og usikkerhed i store dele af Mali.

 Mali er et stort land, der byder på mange udfordringer. Den komplekse konflikt er en sag. En anden sag er de klimatiske og geografiske forhold. Afstandene er store og klima og infrastruktur er udfordrende.

 Det er i denne kontekst, at den danske indsats i Mali formidles i særudstillingen ”Danmark i Mali”.

 Praktisk information: ”Danmark i Mali” kan ses til og med 28. august 2017 i Livgardens Museum, Livgardens Kaserne, Gothersgade 100, 1123 Kbh. Åbningstid: lørdage og søndage kl. 11.30-15.00. Der er gratis adgang.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
13.000 års historie fra Esbjerg Kommune
Nøddebo Præstegård
Vejle Stadsarkiv åbner ny hjemmeside med byrådssager fra 1865 og frem.