Menu
Forrige artikel

Store mænd og små jernbaner

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4643

 

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har i mange år benyttet jernbanemateriel i form af motortroljer med en fortid hos statsbanerne. Motortroljerne er arbejdskøretøjer, der blandt andet bruges, når sporvognenes køreledninger skal efterses eller repareres.

Kristi Himmelfartsdag – 30. maj – og de følgende tre dage kan man opleve jernbanemateriel i flere størrelser på Sporvejsmuseet, når museet har besøg af danske modeljernbaneentusiaster. De viser kørende modeljernbaneanlæg, og Sporvejsmuseet mobiliserer ligeledes eget modeljernbane-materiel i en forholdsvis stor skala. Alle anlæg kan nydes i Sporvejsmuseets store busudstillingshal, som også var rammen om en udstilling af modelbaner og modelsporveje i sæsonen 2018. Selvfølgelig er der også trafik med sporvogne i fuld størrelse på museets to sporvognslinier med sporvidderne 1000 mm og 1435 mm.

Kristi Himmelfartsdag er samtidig dagen, hvor Sporvejsmuseet for første gang i sæsonen 2019 har besøg af Ruds Vedby Garden. Orkestermedlemmerne byder på musik og elegant eksercits med start kl. 13.

Store mænd og små jernbaner kan opleves i Sporvejsmuseets busudstillingshal Kristi Himmelfartsdag – 30. maj - og de følgende tre dage

[Historie-online.dk, den 15. maj 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Modige Kvinder
Esbjergs bygningsarv
Randbøldal - Jyllands første industrilandsby