Menu
Forrige artikel

Sommerfest på Mariager Museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4528

 

Ny udstilling og masser af boder og aktiviteter lørdag 4. august 

Den traditionsrige sommerfest på Mariager Museum får i år får en ekstra dimension, når vi ud over de mange skønne aktiviteter også åbner en ny udstilling om metaldetektering og de mange fund, amatørarkæologerne gør. Det markeres på dagen med sjove aktiviteter for børn, der blandt andet kan forsøge sig med en metaldetektor. Men der bliver naturligvis også plads til boder og aktiviteter for store og små. 

Lørdag 4. august krydser alle fingre for godt vejr, når museumsgården fyldes med boder og aktiviteter, personalet ifører sig historiske dragter, og lokalarkivet og museumsforeningen inviterer indenfor til fortællinger og rundvisning. 

Fristende boder 

I boderne i den gamle brostensbelagte museumsgård bliver der fremstillet og solgt forskellige slags husflid som strik, filt, flet, træ- og metalvarer samt håndlavede smykker. Der sælges honning, blomster, keramik og øl fra Bies Bryghus. Man kan nyde kaffe, kage og saftevand i smukke rammer i museumsgården. 

Inden døre i museets gamle købmandsbutik huserer kommisen og sælger mange forskellige fine varer, som for eksempel salt og saltkar, lækkert uldgarn, håndlavede børster, kryddersnaps og bitter samt vedduftende sæbeblokke. Og så har museet i år indrettet et helt hjørne af butikken, hvor der sælges gammeldags julepynt. 

Gode historier 

Flere frivillige stiller op med gode historier denne lørdag. På museet tilbyder Mariager Museumsforening gratis rundvisninger kl. 11 og 13, og man kan også møde Birgittaforeningen, der fortæller om Mariager Klosters spændende historie. I dagens anledning er der også åbent på Lokalarkivet, hvor man er velkommen til at kigge indenfor og høre historien om vandforsyningen i Mariager gennem tiderne. 

I Galleri Vognporten kan man opleve en udstilling af billedkunstner Lars Kristian Hansen, og ude ved museumsgården er Mariager-lopperne på plads, og her er det også muligt at gøre en god handel. 

Mariager Museum har til huse i en hyggelig, 300 år gammel købmandsgård midt i den gamle klosterby Mariager – også kaldet rosernes by. Blandt de mange interiører, publikum kan opleve på museet, er flere stuer, et madam blå køkken og en original købmandsbutik fra 1920’erne, der også fungerer som museumsbutik. Selve sommerfesten foregår primært i den brostensbelagte gård. 

Mariager Museum under Nordjyllands Historiske Museum i samarbejde med Mariager Museumsforening. Lørdag 4. august 2018 kl. 10-15,

Mariager Museum, Kirkegade 4A, 9550 Mariager. Fri entré på dagen 

 

Historie-online.dk, den 30. juli 2018

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Små møbler med stor historie
Blicher og herregårdene
Give-Egnens Museum 50 år