Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 15, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 955

 

Denne uges flow-tv tager os til Afrika med DRs rigtige gode serie om danskere i verden. Men sjov skal vi også have – dels med Buster Keaton dels den amerikanske sitcom. Dokumentaren om Albert Speer s barnebarn var også interessant, ligesom dokumentaren om den svenske coronastrategi – og kendte mennesker er Carl Larsson og familien Koppel, støder vi også på. God fornøjelse!

 

Min morfar, Hitlers ven

DR2, 12. april, kl. 20:00

Dansk dokumentar fra 2020 Adam Holm møder Albert Speers danske barnebarn. Hvordan er det at være efterkommer af en de mest kendte topnazister fra 2. verdenskrig? Det forsøger Adam Holm at få svar på, når han møder Moritz Schramm, barnebarn af Albert Speer, Hitlers hof-arkitekt, personlige ven og rustningsminister under 2. verdenskrig. Moritz har boet i Danmark i over 20 år, men har holdt sine familierelationer tæt til kroppen. Nu fortæller han åbent og ærligt om sin morfars forbrydelser, sit eget liv og opdragelse, og ikke mindst den kollektive tyske skyld, der hviler ekstra tungt over ham og hans familie - selv her 75 år efter krigens afslutning.

 

Den svenske corona-strategi

DR2, 13. april, kl. 21:00

Svensk dokumentar fra 2022. (The Swedish Model) Hvorfor blev den svenske corona-strategi, som den blev? Da corona-pandemien ramte, skabte Sverige overskrifter verden over, fordi myndighederne valgte at holde landet så godt som åbent. Kom med bag om kulisserne, og mød den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell og socialminister Lena Hallgren, og hør om Sveriges måde at håndtere epidemien på.

 

Den store Buster Keaton

DR2, 14. april, kl. 15:20

Amerikansk dokumentar fra 2018. (The Great Buster) Buster Keaton (1895-1966) var en af USA's mest indflydelsesrige filmskabere og komikere. Kendt for sine stumfilm, falde på halen-komik og sit urokkelige pokerfjæs. Ved hjælp af nyrestaureret arkivmateriale og interviews med venner og samarbejdspartnere hædrer filminstruktøren Peter Bogdanovich det amerikanske komikergeni.

 

Gode grin - Historien om den amerikanske sitcom (1:8) Familien

DR2, 15. april, kl. 21:30

Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (History of the Sitcom) Komedieserier en halv times magi og afslapning efter en hård arbejdsdag. Især serier om familier afspejler, hvordan amerikanernes syn på kønsroller og ægteskab har ændret sig i løbet af årtierne. Fra 'I Love Lucy' i 1950'erne over 'All in the Family' i 70'erne til 'Cosby & Co.' og 'Rosanne' i 80'erne og 90'erne afslører disser serier, hvordan der i dag er blevet mere plads i USA til en 'Modern Family'. Anden del umiddelbart efter.

 

Danskere i verden (5:6) - Afrika

DR1, 16. april, kl. 20:00

Afrika, for mange den vildeste jagtmark, på godt og ondt. I århundreder er danskere rejst dybt ind i det mægtige, ufremkommelige kontinent og ofte med livet som indsats. Stéphanie Surrugue rejser i fodsporene på Wulff Joseph Wulff, som gør karriere på det danske slavefort i Ghana og forelsker sig i en lokal pige, og missionæren Niels Høegh Brønnum, der frelser sjæle på Nigerias uendelige missionsmark men mister sin unge kone undervejs. Og så slår hun sig ned i en jagt-lejr oppe i Tanzanias grønne bjerge, hvor storvildtjægeren og forfatteren Natasha Illum Bjerg jager bøfler og lever helt tæt på den vilde, utæmmede natur. Programmet indeholder scener, der kan virke voldsomme.

 

Åndernes huse i Norden - Carl Larsson-gården (1:5)

DR2, 17. april, kl. 13:00

Rundt omkring i Norden ligger en række kunstnerhjem. Her boede nogle af nordens kunstnere, og her blev der sat ord og billeder og toner på tiden de levede i. Barbara Læssøe Stephensen sætter nogle af vores tid store nordiske kulturpersonligheder i stævne i de selv samme rum hvor kunstnerne sad den gang. I Carl Larssons hus i Sverige samles de til fælles refleksion over 'Den gode barndom'....

 

Kulturdynastier: Familien Koppel

DR2, 18. april, kl. 16:15

Portrætserie om fire kendte danske kulturfamilier, og det aftryk de har sat på Danmark igennem generationer. Familien Kløvedal, Winding, Koppel og Trier fortæller, hvordan deres arv og miljø har formet dem som mennesker, samt hvilke afsavn og anstrengelser det kræver at leve et liv for fuld kunstnerisk skrue.

[Historie-online.dk, den 11. april 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 08, 2024
TV-tips, uge 09, 2024
TV-tips, uge 39, 2023