Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 33, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 644

 

I denne uges flowtv følger vi forskellige serier. Om nazismens kvinder, om efterforskning af gamle kriminalsager, om en mystisk australsk pirge, om agent Samsam og om civilisationernes storhed og fald. Dertil en udsendelse om Danmarks dialekter, og noget af det for tiden mest omtalte, nemlig balladen om en nordjysk kolonihave. For de sportsglade er der både Postnord Danmark Rundt og VM i atletik. God fornøjelse!

 

Nazismens kvinder (1:2) Kvinderne i hjemmet

DR2, 16. august, kl. 19:45

Fransk dokumentarserie fra 2021. (Les Femmes dans le project Nazi) Efter 1. verdenskrig får tyske kvinder stemmeret, frihed og nye roller i samfundet. Men det nazistiske projekt presser kvinden ind i rollen som fødedygtig husmor. Hitler omtaler fødselsstuen som kvindernes slagmark i hans kamp for den ariske race. I årene 1933-1939 begrænser nazisterne abort og kvinders selvstændighed. En af undtagelserne er instruktøren Leni Riefenstahl, der laver nazistiske propagandafilm. Del to følger umiddelbart efter.

 

Svindlerpigen (1:4) En mystisk pige dukker op

DR2, 17. august, kl.  22:40

Australsk dokumentarserie fra 2023. (Con Girl) I 2013 finder det irske politi en 14-årig pige på gade i Dublin. Hun er så oprevet, at hun ikke kan tale. Politiet tror, at hun er offer for en pædofilring. Så opdager de, at hun er den 25-årige Samantha Azzopardi fra Australien - og at hun er dømt for svindel. To år tidligere foregav hun at være en 15-årig russisk gymnast, og fik en ensom teenagers familie til at adoptere sig. Men Samantha prøver ikke at skaffe penge. Hvorfor lyver hun?

 

Danmarks dialekter

DK4, 18. august, kl. 18:15

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det kan være, at der findes så mange forskellige dialekter her i Danmark? Det har Mikkel Søby Dalbøge i hvert fald, men ikke bare hvorfor der er så mange, men også hvordan de er opstået til at starte med. I programmet rejser Mikkel landet rundt og snakker med alle mulige danskere, som alle besidder hver deres smukke dialekt, for at finde ud af, om det virkelig er så meget forskel på en sønderjyde og en amager-kaner. Og så byder Danmarks førende dialektekspert, Michael Ejstrup, ind med en masse sjov viden omkring de mange dialekter, vi har her i Danmark.

 

Balladen om kolonihaven

TV 2, 19. august, kl.  13:50

Det er forår og nye tider i haveforeningen Jørgen Berthelsens Minde uden for Aalborg. En masse unge er flyttet ind i kolonihaverne og vil noget andet end de gamle. Formanden gennem 33 år bliver udfordret af yngre folk, der vil have fællesskabet til at blomstre igen. Men der er forskel på, hvad havelejerne mener med fællesskab. Nogle vil drikke øl i fælleshuset, og andre er utroligt trætte af, at bestyrelsen skal bestemme, hvordan der bliver gjort rent i hækken.

 

Efterforskerne (1:6)

DR2, 20. august, kl. 19:30

Dansk dokumentarserie fra 2021 Pludselig bliver Johannes fængslet. Mistænkt for voldtægt. Men hvorfor, når han er sort og offeret siger, gerningsmanden er hvid? Forsvarsadvokat Luise Høj og tidligere statsadvokat Birgitte Vestberg efterforsker retssystemet, og opdager en lang række alvorlige fejl.

 

Agent Samsam - Den farligste jihadist (1:4)

DR1, 21. august, kl. 21:25

Er han islamistisk terrorist eller dansk agent? Den danske statsborger Ahmed Samsam tiltales i Spanien for at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat. DR's retsanalytiker Louise Dalsgaard følger sagen i retten og kan med egne øjne se, hvordan Samsam erklærer sin uskyld og påstår, at han på sine rejser til borgerkrigen i Syrien arbejdede for de danske efterretningstjenester PET og FE. Men argumenterne fra den kriminelle unge mand fejes af banen, og han dømmes til otte års fængsel.

 

Civilisationernes storhed og fald: Byer og imperier (2:3)

DR2, 22. august, kl. 22:40

Britisk dokumentarserie fra 2022. (The Secrets to Civilization) I jernalderen er der flere byer, som bliver indflydelsesrige. Men der er én by, der vokser fra og nedkæmper alle andre. Rom. Her er historien om, hvordan historiens første stormagt opstod. Et blomstrende imperium, der ændrer den måde, vi lever på. Hvilke miljømæssige faktorer gjorde Roms ekspansion mulig?

[Historie-online.dk, den 15. august 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 17, 2024
TV-tips, uge 20, 2023
TV-tips, uge 11, 2024