Menu
Forrige artikel

1960’ernes Danmark

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 16454

1960'erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål.

Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock'n'roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68. 

Kom forbi Færgegårdens stand til kaffeslabberas, hvor vi vil sætte jeres sanser i spil, når vi sludrer om 60’erne og sætter jeres viden og erindringer på en prøve!

På X og Tværs er en stor kulturfest, arrangeret af Frederikssund Bibliotekerne, Kulturhuset Elværket og Kulturhuset Rejsestalden, hvor byens mange kulturtilbud kan præsentere sig samlet og invitere borgerne til dialog.

26. maj, 10-18
Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund 

Ill. på forsiden: Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til årtiet, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Illustration: Shutterstock

Historie-online.dk, den 15. maj 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny udstilling i Carl Nielsens barndomshjem
Ting fra tiderne
Kom med marinarkæologen på arbejde