Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 38, 2024

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 374

 

Denne uges flow-tv har ikke så mange historieudsendelser, men lidt er dog fundet: En serie om danske modstandskvinder, kunstmaleren Elisabeth Jericau Baumann, de nyrige i 1020’erne og Lise Lindbæks kamp mod fascismen. Med Anne Marie Mai skal vi følge H.C. Andersens spor i det fynske landskab – og der kommer også på DK4 en historie om Gudenåen gennem tiden. Vi skal også Royal Albert Hall til sæsonens sidste promenadekoncert, og så kan der også gøres opmærksom på serien med Hercule Poirot – spllet af David Suchet – der godt nok har kørt et stykke tid, men der er mindre eller større film hver dag, og ellers kan serien jo nok findes på DR.dk. God fornøjelse!

 

Danske modstandskvinder (1:3)

DR2, 18. september, kl. 18:30

Fisken i vandet - Sabotøren Hedda var jernbanesabotør og transporterede sprængstoffer under besættelsen. Dengang blev hun kaldt terrorist. I dag kaldes hun frihedskæmper. Den ene af hendes modstandsgrupper var lutter kvinder. De blev angivet til Gestapo af storstikkeren fra Århus, Grethe Bartram.

 

Hercule Poirot: Huset i Hickory Road

DR1, 19. september, kl. 15:30

Krimiserie med David Suchet som Agatha Christies berømte detektiv. (Agatha Christie's Poirot) Miss Lemons søster driver et kollegium, der plages af mystiske tyverier. Poirot beslutter sig for at kigge nærmere på sagen og havner i et kapløb med tiden, da tyverierne pludselig bliver til mord.

 

De ville dø for sagen (4:4) Lise & antifascismen

DR2, 20. september, kl. 17:00

Lise Lindbæk var krigsreporter og glødende antifascist. I første halvdel af 1900-tallet befandt hun sig i begivenhedernes centrum i Europa, og kæmpede med sin pen mod tidens fascister f.eks. general Franco i den spanske borgerkrig. Hun var parat til at dø for sagen. Liv Thomsen forsøger sammen med en række historikere at finde ud af hvorfor.

 

Last Night of The Proms

DR2, 21. september, kl. 19:00

Fra Royal Albert Hall I London sender vi den festlige og traditionsrige: Last Night of the Proms. BBC Singers og BBC Symfoniorkester og kor er under ledelse af Sakari Oramo med sopranen Angel Blue. Vært: Rie Koch.

 

Store danske kunstnere: Elisabeth Jerichau Baumann

DR2, 22. september, kl.  20:00

Danskerne brød sig ikke om hendes tyske farver, og alligevel fik hun en enestående international kunstkarriere. Hendes supervåben var portrætmalerier af kongelige og kendte, blandt andet vennen H.C. Andersen. Hendes farverige personlighed bragte hende verden rundt og gav hende adgang til at male i østens lukkede haremmer.

 

Litteraturens åsteder Nordfyn

dk4, 23. september, kl. 16:00

Han er kendt for udsagnet "At rejse er at leve" og ikke mindst for sine mange elskede eventyr. Ikke kun i Danmark, men i hele verden, ved man hvem H.C. Andersen er. Han kom fra fattige kår på Fyn, men var så heldig at blive set og støttet af de rette mennesker, der sørgede for hans uddannelse. Litteraturprofessor Anne-Marie Mai er taget ud i det fynske landskab. Her følger hun de litterære spor fra en meget ung og lovende forfatter. Det bliver en tur fyldt med gode historie både om perioden og et indblik i H.C. Andersens tanker og drømme, for det viser sig, at også store forfattere finder inspiration overraskende steder -" og ikke alle fortællinger bliver gjort færdige.

 

1920'erne: De nye millionærer (1:5)

DR2, 24. september, kl. 21:00

Under 1. verdenskrig forvandles den unge Olaf Bigler til en dristig børsspekulant, der tjener millioner. Med sin nyvundne rigdom og excentriske livsstil bliver han både beundret og frygtet som krigsmillionær. Midt i krigens kaos og den spanske syge køber Bigler en herregård og planlægger en fest, der skal gå over i historien.

 

En rejse i tiden

dk4, 24. september, kl.  22:25

Hother Hennings tager os med på en rejse tilbage i tiden, mens han rejser rundt i landet, og fortæller og den spændende historie om det land, vi i dag kender som Danmark. I dette afsnit rejser Hother ned af Gudenåen og ser nærmere på det liv som åen har skabt igennem historien. Fra pramfart og papirfabrikker i 1500-tallet, til kongegrave som er næsten 14.000 år gamle, ja Gudenåen har en spændende historie, som er værd at lære mere om.

[Historie-online.dk, den 17. september 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 41, 2024
TV-tips, uge 05, 2024
TV-tips, uge 35, 2023