Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 23, 2024

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 322

 

Grundlovsdag kan jo passende fejres med at se Liv Thomsens serie om Grundtvig, og senere på ugen kommer også en anden stor dansker, Kim Larsen, på skærmen. EU-valget sætter sit præg, isære naturligvis på selve dagen, den 9. juni. Europa befries ved D-dag i 1944, som fransk serie viser, og vi bliver ført ind i en stor europæisk tale, nemlig Simone Veils tale fra 1979. Endelig er der politiske sange og ballade i kolonihaven at forlyste sig med. God fornøjelse – og husk at stemme på søndag!

 

I Grundtvigs fodspor - med Liv Thomsen (1:3)

DR2, 5. juni, kl. 15:30

De fleste danskere kender Grundtvig fra højtiderne og når der døbes, giftes og begraves. Han skrev 1600 salmer og fornyede ikke bare salmedigtningen, men også hele den danske kirke. Sammen med en række Grundtvigforskere fortæller Liv Thomsen om Grundtvigs idéer, der banede vejen for den folkekirke, vi har i dag. Anden og tredje del følger umiddelbart efter.

 

D-Dag: Europas befrielse (1:2)

DR2, 6. juni, kl. 17:50

Fransk dokumentarserie fra 2023. (D-Day: 100 Days to Beat the Third Reich) Juni 1944. De allierede går i land i Normandiet. Det kommer til at tage dem næsten 100 dage at knække den tyske modstand i en militæroperation uden sidestykke i historien. 100 dage, hvor soldaterne på begge sider gennemlever et helvede. 100 dage, hvor mænd, kvinder og børn bliver brutalt kastet ud i kaos. Gennem vidnesbyrd fra militære og civile, tyskere og allierede fortælles historien om de 100 dage, hvor hele verden holdt vejret. Anden og tredje del følger umiddelbart efter.

 

Dansk musiks bedste

DR1, 7. juni, kl. 20:30

Hør historien bag nogle af Danmarks største politiske sange. 52 af de største danske musikere sætter ord og følelser på musikken i "Dansk musiks bedste". I dette program kan du blandt andet høre musikerne fortælle om sangene; Der er noget galt i Danmark, Nutidens unge, Soldier, Gi' mig Danmark tilbage og Midt om natten.

 

Lørdagshjørnet: Kim Larsen

DR2, 8. juni, kl. 17:00

Dansk talkshow fra 1985. 'Caroline (vil du trille mig en bussemand)' og 'Rita' er nogle af de numre, som Danmarks største gavflab underholder med i Lørdagshjørnet. Desuden indvier den populære sanger seerne i sine politiske synspunkter, om jobbet som lærer og om samarbejdet med Erik Clausen. Der er uddrag fra filmen 'Midt om natten', og Clausen og Leif Sylvester kommer forbi og medvirker i nummeret 'Sømanden Will den fromme' Vært: Erling Bundgaard.

 

EU-valg 2024: Exitpoll - Den første pejling

DR1, 9. juni, kl. 18:50

De allersidste danskere sætter deres kryds, og når klokken bliver 20.00, giver DR's exitpoll den første pejling om, hvordan stemmerne fordeler sig, og hvilke danske partier der står til at få pladser i det magtfulde Europa-Parlament. DR's valghold går tæt på alle hovedpersoner og dækker både jubel og skuffelse, når exitpoll'en afsløres.

EU-valg 2024: Optælling - Resultaterne tikker ind

DR1, 9. juni, kl.  22:30

Millioner af stemmer tælles op i Danmark og Europa, og resultaterne begynder at tikke ind fra kl. 23. DR's værter og analytikere udlægger tallene og giver overblik over de centrale dramaer, de store overraskelser, og hvem der ser ud til at blive valgets sejrherrer- og damer.

 

Store europæiske taler

DK4, 10. juni, kl.  08:20

I 50-året for dansk medlemskab af EF og EU er dk4 sammen med Europa-Parlamentet i København dykket ned i Europa-Parlamentets arkiv for at udvælge nogle af de store og historiske taler, der giver indblik i tendenser og væsentlige temaer i det europæiske samarbejde gennem 50 år. I dette program handler det om Simone Veils tale fra 1979 om blandt andet ligestilling og Europa-Parlamentets magt. Talen introduceres og perspektiveres efterfølgende af vært Mette Frobenius og tidligere ambassadør og departementschef Claus Grube. Programmet er produceret i samarbejde med Europa-Parlamentet i København og med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Balladen om kolonihaven

TV 2, 11. juni, kl. 14:10

Det er forår og nye tider i haveforeningen Jørgen Berthelsens Minde uden for Aalborg. En masse unge er flyttet ind i kolonihaverne og vil noget andet end de gamle. Formanden gennem 33 år bliver udfordret af yngre folk, der vil have fællesskabet til at blomstre igen. Men der er forskel på, hvad havelejerne mener med fællesskab. Nogle vil drikke øl i fælleshuset, og andre er utroligt trætte af, at bestyrelsen skal bestemme, hvordan der bliver gjort rent i hækken.

[Historie-online.dk, den 4. juni 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 45, 2023
TV-tips, uge 42, 2023
TV-tips, uge 09, 2024