Menu
Forrige artikel

'Beyond icons'

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4820

Hvad har farsrører, De blå cykelstier, Kevi-hjulet, DSBs Stillezone, en vibrator, stomitrussen og Mobile Pay til fælles?

De kommer alle på museum og er alle eksempler på design, som i al ubemærkethed gør en stor forskel. 

I anledning af Designskolen Koldings 50-års jubilæum har 50 danske og internationale designere, politikere, kunstnere, videnskabs- og erhvervsfolk peget på design, som gør en forskel -  enten for mennesker, miljøet eller en branche, ofte uden at vi tænker over det.

Alle 50 bud kan ses på Museet på Koldinghus 2. juni – 22. oktober 2017 i udstillingen ”Beyond Icons ”. Udstillingen åbnes officielt åbnes af Kulturminister Mette Bock på Museet på Koldinghus 1. juni 2017 kl. 17.00.

Med udstillingen ønsker Designskolen Kolding og Koldinghus at sætte fokus på alt det design, som man ikke normalt lægger mærke til – men som i høj grad har været med til at gøre  Danmark til et designsamfund. Et samfund, hvor design er så integreret, at vi somme tider helt glemmer, at det er der.

Eksempler på gæstekuratorer:

Margrethe Vestager som mener, at farsrøren er et overset design. ”I en verden af støj og støjende køkkenmaskiner er det dejligt at kunne arbejde, uden at samtalen i køkkenet må gå i stå på grund af maskinlarm”, begrunder hun.

Radioværten Michelle Hviid har angivet en vibrator, som ”er glæde, leg, kærlighed, selvkærlighed, frihed, smil og forløsning. Det er fundamentalt og undervurderet.”

Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen har nomineret De Blå Cykelbaner for de ”er et eminent eksempel på vellykket design, som udfylder en helt enkel funktion uden at larme unødigt”.

www.koldinghus.dk

 

historie-online.dk, den 23. maj 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny udstilling: Folk og Fabrikker Aalborg Historiske Museum portrætterer industribyen Aalborg
Min butik
Hårets historie