Menu
Forrige artikel

Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2755

 

Særudstillingen ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’ har tålmodigt ventet i kulissen på RAGNAROCK. Premieren på udstillingen om Roskilde Festivals historie er nemlig flere gange blevet udskudt på grund af corona. Men hvis den nationale genåbningsplan holder stik, kan udstillingen nu endelig åbne den 21. april.

Det er stadig usikkert, om festivalgængerne får lov til at snøre de udtrådte sko og bygge en camp på Roskilde Festival til sommer. Til gengæld kan de beholde det pæne tøj på og tage en tur ned ad memory lane, når RAGNAROCK endelig åbner særudstillingen ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’.

”Vi har arbejdet på den her udstilling i mere end et år og ventet i månedsvis på at kunne åbne den. Nu ser det endelig ud til, at vi får lov. Vi glæder os til at ’vælte hegnet’ og lade publikum komme ind og opleve en udstilling, som vi er meget stolte af,” fortæller projektchef Sebastian Gyrst-Longsig Christensen

Åbningen er blevet udskudt på grund af corona, men den 21. april får museerne endelig lov til at lukke gæster ind. Kravene er blandt andet, at de besøgende kan fremvise coronapas. Derudover vil RAGNAROCK løbende holde sig opdateret på myndighedernes retningslinjer og indrette sig efter dem, så gæsterne kan føle sig trygge.

Festivalen er et frirum

Selvom der vil være restriktioner for museets besøgende, håber Sebastian Gyrst-Longsig Christensen, at gæsterne vil lade sig rive med af oplevelsen og glemme corona for en stund. Præcis som festivalen gennem 50 år har ageret pause fra den alvorlige hverdag.

Roskilde Festival er et frirum. Den skaber en ramme, hvor man en uge om året får lov til at give helt slip og vriste sig løs af hverdagens forventninger. Publikum har år efter år skabt den helt særlige Roskilde Festival stemning, og derfor er det deres fortællinger, oplevelser, møder og drømme, som vi lægger vægt på at fortælle i udstillingen,” siger Sebastian Gyrst-Longsig Christensen.

Han er spændt på, hvordan gæsterne vil reagere på ’Smattens Magi – 50 år med aftryk af Roskilde Festival’, hvor de selv er hovednavnet.

Vi har lavet en udstilling, hvor det er genkendelse og identifikation, der er i højsædet. Og vi håber, at alle, der har været på Roskilde Festival eller har planer om det, får lyst til at komme forbi og genopleve sig selv.

Historierne fortælles i tre hovedzoner, som er ’Smatten’, ’Musikken’ og ’Frivilligheden’. Derudover har udstillingen et særligt rum dedikeret til ulykken i 2000, hvor ni unge mænd mistede livet under Pearl Jams koncert på Orange Scene. 

Læs om udstillingen på rf50.dk, som løbende vil blive udbygget med videoer, billeder og artikler.

[Historie-online.dk, den 31. marts 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Nyt kulturhistorisk museum
Kriger
Odense Bys Museer på Ellis Island