Menu
Forrige artikel

Pris til "Spadeslaget"

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1792

 

Det multimodale materiale ”Spadeslaget” vandt Undervisningsmiddelprisen på grundskoleområdet og blev overrakt til projektleder Mai-Brit Lauritsen. Materialet er udgivet af Rigsarkivet og tager historisk afsæt i 1940, hvor 400 danske nazister marcherede ind i Haderslev bevæbnet med spader. ”Spadeslaget” består af fakta om kildekritik, to små film, der omhandler kildekritik, en quiz og fire forskellige kildesæt med originale dokumenter og opgaver, der skal lære elever fra 6.-9. klassetrin om kildelæsning og kildekritik.

På ungdoms- og voksenuddannelsesområdet gik årets undervisningsmiddelpris til ”Yubio Idræt C+B”, som blev modtaget af forfatterne Bjarke Andreasen og Thomas Skadhede.  E-bogen indeholder både teoretiske afsnit og forslag til konkrete forløb, hvor de fem eksplicitte kompetencer i de nye læreplaner alle kan inkorporeres: Globalisering, Det Digitale Perspektiv, De Skriftlige Kompetencer og Formidling, Det Innovative Aspekt og Karrierelæring. ”Yubio Idræt C+B” er et stort og gennemtænkt ressourceværk for lærere og elever. Værket kan også bruges til at hente skabeloner til drejebøger og videoer af tekniske aspekter i de enkelte discipliner.

”Stort tillykke til de fortjente vindere ”Spadeslaget” og ”Yubio Idræt C + B” med dette års Undervisningsmiddelpriser. Gode og vedkommende undervisningsmidler kan være med til at fange og fastholde elevernes interesse for at blive klogere og dygtigere. Samtidig kan midlerne være med til at motivere undervisere til at udvikle deres praksis og skabe en sund mangfoldighed i undervisningen. Det er vigtigt for den gode undervisning,” siger undervisningsminister Merete Riisager. 

Præmiesummen er på i alt 86.666 kroner. Prisen er sponsoreret af Undervisningsministeriet, Center for Undervisningsmidler og fagbladene Folkeskolen, Gymnasieskolen, Uddannelsesbladet og medlemsmagasinet Frie Skoler.

[Historie-online.dk, den 26. marts 2019]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vindelevskatten
Vikingetiden i pangfarver
Museumsnumre 67 - Harpun