Menu
Forrige artikel

Vinterferie 2019 på danske museer

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 3076

 

Vinterferie på Rockmuseet

Vinterferien er for mange familier en særlig chance for at være sammen og lægge hverdagen lidt til side. På RAGNAROCK bliver der både i uge 7 og 8 mulighed for at få nogle super sjove timer sammen, fuld af musik, dans, skæg og ballade. 

Kan du danse ”the Floss”, og kan de voksne danse ”Macarena”? Har du lyst til at udfordre dig selv og din familie? På særligt legesyge familieomvisninger på RAGNAROCK bliver der nu mulighed for det hele. 

 Der bliver rig mulighed for at boltre sig i udstillingen på de særligt legesyge familieomvisninger, som RAGNAROCK inviterer til i børnenes vinterferie. Foto: Musuemskoncernen ROMU

Vi skal høre fed musik, danse, snakke, quizze, skrige og køre rundt på verdens største pladespiller. Måske finder du ud af, hvad musik betyder for dig...? Familieomvisningerne, der varer ca. tre kvarter, begynder kl. 11:00 og kl. 12:15.

Krea-værkstedet er åbent for skøre idéer og pudsige indfald – selvfølgelig med musik som tema - kl. 11:45-14:30. 11.-15. februar og 18.-22. februar.

ROMUs hjemmeside

Vinterferie på Glyptoteket

Hvordan bliver man en helt? Og hvad er en ægte heltegerning? I vinterferien kan du og din familie gå til heltetræning hos nogle af de største helte fra antikken. Kom i lære hos bomstærke Herkules, opfindsomme Perseus, den kløgtige Odysseus og en meget modig amazone.
Sammen med din tro væbner (fx din mor eller far, hvis de altså tør!) skal du ud på en farefuld færd gennem museets sale: Du skal løse gåder, gennemføre svære prøvelser og kæmpe mod vilddyr, uhyrer og al mulig ondskab.

Men bare rolig; Zeus, gudernes konge og game master, er klar til at hjælpe dig, så du kan blive en rigtig helt og få fuldstændig styr på dine heltegerninger.

Heltetræning på Glyptoteket i vinterferien er for børn mellem 4 og 10 år - og for deres voksne. Kom, når det passer jer i tidsrummet 12-15.30.

Glyptotekets hjemmeside

Vinterferie på Lindholm Høje

Se arkæologen arbejde

I vinterferien har gæsterne på Lindholm Høje Museet mulighed for at komme helt tæt på arkæologernes arbejde. Fra tirsdag 19. februar til fredag 22. februar kan man nemlig overvære udgravningen af et helt ekstraordinært gravfund fra vikingetiden.

I forbindelse med en udgravning i Fjelsted ved Mariager i 2018, hvor man har udgravet en gravplads fra perioden 750 – 1050. f.Kr., er en stor jordklump fra en grav hjembragt til museet i hel tilstand. Og det er den jordklump, arkæologer nu vil kigge nærmere på. Hjemtagelsen er sket for blandt andet at sikre gravfundet mod den tåge, regn og rusk, som en udendørs udgravning ofte må lide under. Vinterferiens udgravning sker derfor indendørs.

Selvom jordklumpen ikke er udgravet endnu, så venter der spændende genstande fra vikingetiden. Det har røntgenbilleder allerede afsløret. Der er således et særdeles velbevaret og ekstraordinært smykkesæt – såkaldte skålspænder – gemt i jordklumpen. Dem finder arkæologer en gang imellem i velstående kvindegrave fra vikingetiden. Tre andre grave fra samme gravplads ved Fjelsted har ligeledes gemt på skålspænder, hvilket er ganske overvældende på en så relativt begrænset gravplads. 

Alle er velkommen til at overvære udgravningen og opleve det samme sus, som arkæologen utvivlsomt vil få, når smykkerne efterhånden kommer til syne – for selvom jordklumpen er røntgenfotograferet, så er der stadig uvished om præcist, hvad der vil blive fundet samt i hvilken stand.

Udgravningen i vinterferien bliver foretaget af arkæolog ved Nordjyllands Historiske Museum, Lone Andersen, samt af Rasmus Gregersen. Sidstnævnte var manden, der tilbage i 2015 med sin metaldetektor fandt det første skålspænde på marken ved Fjelsted og dermed den gravplads, hvor der sidenhen er blevet fundet 19 kvindegrave fra vikingetiden – inklusiv den grav, hvor vinterferiens jordklump stammer fra.

Lindholm Høje Museet
Vendialavej 11
9400 Nørresundby

Nordjyllands Historiske Museum

Vinterferie på Frederikssund Museum

MORD I EN BESÆTTELSESTID!

Frederikssund Museum gentager successen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie.

Denne gang er det besættelsesårenes drama, der danner rammen om historien. I år krydser sortbørshandel, frihedskamp og tyveri ind over hinanden i en kompliceret mordsag, der skal opklares i kølvandet på besættelsestiden.

Vi befinder os i februar 1946. En af de mest dramatiske perioder i nyere historie er netop overstået, nemlig den tyske besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. I besættelsesårenes kaos er der blevet begået et mord i Frederikssund-området, som endnu ikke er opklaret. Politiet er strandet i sagen og har brug for hjælp!

Årets mordgåde smager af sortbørshandel, frihedskamp og besættelsestid på Frederikssund Museum. Foto: Trine Sejthen, Museumskoncernen ROMU

Ved indgangen tager kriminalkommisæren imod. Han udleverer politirapporten og orienterer om sagen. Herefter går selve opklaringsarbejdet i gang. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde og her er samarbejde og holdånd helt afgørende. Det gælder nemlig om at holde øjne og ører åbne efter spor i sagen overalt, hvor man går! Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem.

Arrangementet er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 7-14 år og deres voksne. 

ROMUs hjemmeside

[Historie-online.dk, den 23. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny flot stenalderudstilling på Museum Lolland-Falster i Maribo
Den romerske soldaterreligion
Dalla fredda Roma - det kølige Rom