Menu
Forrige artikel

Grundlæggeren af Mors Dag

Kategori: Årstidens skikke
Visninger: 3226

 

Grundlæggeren af Mors Dag giftede sig aldrig selv, men levede sit voksne liv sammen med sin mor og en invalid søster. 

Anna Jarvis, blev født den 1. maj 1864 i byen Webster i  West Virginia, on May 1, 1864, som den niende ud af en børnefolk på elve. På daværende tidspunkt boede familien i et to-etagers træhus, som Annas fars selv havde bygget. Huset i i øvrigt i dag indrettet til museum, "The Anna Jarvis Birthplace Museum".

Kort tid efter flyttede familien til byen Grafton, hvor Anna tilbragte hele sin barndom. I 1881 blev hun optaget på Augusta Female Academy i Staunton, og efter end uddannelse virkede hun senere som lærerinde i Grafton, hvor der i dag er en skole som bærer hendes navn, Anna Jarvis Elementary School.

Efter hendes fars død, flyttede hun selv, sammen med sin mor og den handicappede søster Lillian (Lillie) til Philadelphia for at bo sammen med deres ældre bror, Claude. Lillian døde i 1944 og Anna, der efterhånden var blevet ældre og svagelig, kom på plejehjemmet Marshall Square Sanitarium i West Chester i staten Pennsylvania.  Her døde hun den 24. november 1948 i en alder af 84 år. Hun blev begravet ved siden at sin mor på West Laurel Hill Cemetery i Philadelphia. 

Charlotte S.H. Jensen

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
"Mors Dag"-moderen
Mors Dag i Danmark
Mothering Sunday