Menu
Forrige artikel

24 vejledningsvideoer om arkivalier

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1520

 

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie offentliggør 24 vejledningsvideoer. Her kan man se, hvordan man arbejder med gamle kort, realregistre, skøde- og panteprotokoller, svenske arkivalier og meget meget mere … Du får også nogle gode fif til at undersøge, om du er efterkommer efter Gorm den Gamle.

Gennem de senere år har Rigsarkivet, Stadsarkivet i København (og mange andre) scannet arkivalier og tilgængeliggjort dem på internettet. Mange bruger Youtube-videoer, når de skal lære et emne at kende, og der findes efterhånden rigtig mange vejledningsvideoer på nettet om slægtsforskning.

Videoerne er produceret af foredragsholderne Michael Dupont, Ronny Andersen, Anton Blaabjerg og Tommy P. Christensen. Hver video varer ca. 4-5 minutter, og der er lagt vægt på den praktiske anvendelse. En række af videoerne er uddrag af nogle af de foredrag, Samfundet har afholdt i Rigsarkivet i 2018.

Om Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie

Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie udgiver Personalhistorisk Tidsskrift og er Danmarks ældste forening for slægtsforskning. Det blev stiftet i 1879 under navnet Samfundet for Dansk-Norsk Genealogi og Personalhistorie, men i 1926 blev der oprettet en lignende forening i Norge, og Samfundet ændrede herefter navn til det nuværende.

Samfundets formål er at vække og vedligeholde interessen for slægtsforskning og personalhistorie og at formidle viden om disse emner.

Hvor videoerne kan ses fra den 1. december

Alle, der har lyst til at arbejde med arkivalier og finde oplysninger om fortidens mennesker, kan drage nytte af vejledningsvideoerne. Videoerne kan findes her:

 Her vises det, hvordan man arbejder med skøde- og panteprotokoller.

Historie-online.dk, den 4. december 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Dies Medievalis 2021
Udstilling om slaveri
Museum på Rejsen 32: Nationalmuseet i Damaskus