Menu
Forrige artikel

Valentin i Danmark

Kategori: Årstidens skikke
Visninger: 9624

 

Siden midten af 1990´erne har Valentinsdag vokset sig stadigt stærkere i Danmark, for endeligt at slå igennem ved århundredets slutning.

I 2000 begyndte fx TV-stationer og andre landsdækkende medier at markere dagen - fx med særligt romantiske TV-programmer og lignende. På samme måde satsede visse supermarkeder på dagen gennem annoncer og særlige varer, fx hjertelyskæder, hjerteformet pasta, etc.

Dagen kan efterhånden markeres i de fleste aldersklasser og grupper, fra det midaldrende ægtepar, der går ud og spiser en god middag - til teenagepigen, der sender Valentins-SMS og måske modtager en enkelt rose fra sin kæreste.

Valentinskort har været kendt i Danmark siden begyndelsen af 1990´erne, hvor de dukkede op som go-cards på cafeer o.lign., og snart efter begyndte man at kunne købe kort fra de sædvanlige standere med gratulationskort i supermarkeder, boghandler, o.lign. steder. I den oprindelige tradition bør en hilsen (gave, kort etc.) være anonym "fra din Valentine" - dog evt. med mulighed for, at modtageren kan gætte afsenderens identitet. Det er dog langtfra altid en fremgangsmåde der følges af alle.

Tekst: Charlotte S.H. Jensen

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Valentinkort og breve
Margerys Valentine, 1477
Historien bag Valentinsdag