Menu
Forrige artikel

Kjoler, korsetter og klokkehatte

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1207

 

Torsdag d. 7. februar inviterer museet på Mosede Fort til en festlig dameaften. Gennem korsetter, kjoler og klokkehatte viser Etnolog Frederikke Heick tidens chic for 100 år siden, og vi ser på hvordan den store krig for altid forandrede på kvinders liv, idealer, og ikke mindst udseende. Vi nyder selvfølgelig et glas Madeira og lidt sødt i pausen.

Krigen som katalysator for kvindefrigørelsen
Perioden omkring første verdenskrig er en af århundredets vigtigste i forhold til kvinders frigørelse. På forholdsvis kort tid forandres kvinders muligheder og idealer. Det kan aflæses i kvindemoden, hvor idealet i begyndelsen af århundredet er den stærkt korsetterede kvinde, med lange skørter og enormt opsat hår, hvor livsmålet oftest var at blive afsat til en god mand.

Første verdenskrig virkede som en katalysator for sin tids kvindefrigørelse. Pludselig var kvindernes arbejdskraft nødvendig og velanset på fabrikkerne, i landbruget og i mange andre hidtil maskulint dominerede fag. Det havde naturligvis en betydning for kvindemoden, hvor idealet ændrede sig fra den pyntede og sarte hustru til den selvstændige og handlekraftige kvinde. I foredraget viser Frederikke Heick hvordan moden skifter og bliver mere praktisk og funktionel i takt med at kvinderne bliver friere.

Der er ingen dresscode og selv herrer er velkomne!

Tilmelding, billetter, tid og sted:
Da der er et begrænset antal pladser er det nødvendigt at reservere billetter på forhånd på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 2031 1914. Billetpris: 90 kr. inkl. servering. Arrangementet foregår torsdag den 7. februar fra kl. 19 – 21 i infirmeriet på Mosede Fort

Mosede Forts hjemmeside

[Historie-online.dk, den 28. januar 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
24 vejledningsvideoer om arkivalier
1700-talsfestival på Gammel Estrup
Nina Bang - Historiens Aktører nr. 15