Menu
Forrige artikel Næste artikel

Valentin i Danmark

Kategori: Årstidens skikke
Visninger: 486

Valentin i Danmark

Siden midten af 1990´erne har Valentinsdag vokset sig stadigt stærkere i Danmark, for endeligt at slå igennem ved århundredets slutning.

I 2000 begyndte fx TV-stationer og andre landsdækkende medier at markere dagen - fx med særligt romantiske TV-programmer og lignende. På samme måde satsede visse supermarkeder på dagen gennem annoncer og særlige varer, fx hjertelyskæder, hjerteformet pasta, etc.

Dagen kan efterhånden markeres i de fleste aldersklasser og grupper, fra det midaldrende ægtepar, der går ud og spiser en god middag - til teenagepigen, der sender Valentins-SMS og måske modtager en enkelt rose fra sin kæreste.

Valentinskort har været kendt i Danmark siden begyndelsen af 1990´erne, hvor de dukkede op som go-cards på cafeer o.lign., og snart efter begyndte man at kunne købe kort fra de sædvanlige standere med gratulationskort i supermarkeder, boghandler, o.lign. steder. I den oprindelige tradition bør en hilsen (gave, kort etc.) være anonym "fra din Valentine" - dog evt. med mulighed for, at modtageren kan gætte afsenderens identitet. Det er dog langtfra altid en fremgangsmåde der følges af alle.

Forrige artikel Næste artikel
Se relaterede artikler
Margerys Valentine, 1477
Kærlighedsvarsler og magi
Valentine i England