Menu
Forrige artikel

Forslag til Årets historiske bog 2021

Kategori: Bøger
Visninger: 3822

 

Så nærmer sig tiden, hvor komiteen for Årets historiske bog 2021 træder sammen og vælger de fem kandidater til prisen på 20.000 kr. Det sker medio januar. For øjeblikket læser vi for fuld speed, for der er jo kommet et væld af historiske bøger i 2021 (som altid), og komiteen skulle gerne være up-to-date.

Men vi håber også i år at få hjælp fra historie-onlines brugere. Send os en mail med forslag til, hvilken bog fra i år, du synes skal være på kandidatlisten. Send dit forslag til ppp@pedersholm.dk. Man kan komme med forslag i hele december måned 2021.

Kriterier for udvælgelse: Bogen skal være have en dansk forfatter, udgives af et dansk forlag og være udgivet det aktuelle år.

Det drejer sig om historiske bøger – hvilket kan være både biografier, synteser, oversigtsværker, men ikke romaner og heller ikke antologier. Et værk kan være forfattet af flere forfattere.

Vi håber på mange gode forslag.

Billedet er fra overrækkelsen af prisen for 2020. Det måtte pga corona-situationen foregå på forfatterens forlag uden de mange tilskuere. Vinderen var Hans Henrik Appel: Barrisonfeberen.

Prisen for Årets historiske Bog 2021 er sponsoreret af Kulturministeriet og Sydbank

[Historie-online.dk, den 30. november 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Årets historiske bog 2018
Årets historiske bog 2021
Sydbank ny sponsor for Årets historiske bog