Menu
Forrige artikel

Nyt akademisk forlag

Kategori: Bøger
Visninger: 2653

 

Et nyt akademisk forlag, Nord Academic, ser dagens lys og dedikerer sig til at udgive forskning af højeste kvalitet i Danmark og internationalt.

Nord Academic er Danmarks nye ambitiøse forlag for forskningspublicering. Bag initiativet står Gads Forlag, der har en lang tradition for at udgive forskningsformidling, især inden for historie og kultur, men også jura og økonomi under forlagsnavnet Gjellerup. Nu samler og udbygger forlaget de akademiske aktiviteter i Nord Academic.

”Grundlaget for dialog er viden og indsigt. Vi er derfor stolte over at lancere et forlag, der er 100 % dedikeret til at udgive kvalitetssikret forskning. Det er til gavn for os alle, læg som lærd”, udtaler Mette Jokumsen, adm. direktør for Gads Forlag.

Nord Academic udgiver fagfællebedømte monografier, antologier og pensumlitteratur, og de første titler udkommer i 2022, både nationalt og internationalt i trykt og digital form. Med fra start er fire erfarne forlagsfolk: Bolette Rud. Pallesen og Henrik Sebro, begge redaktionschefer på Gads Forlag, og Peter Bejder og Rikke Kensinger, der begge har en fortid på akademiske forlag.

Ambitionen er at være landsdækkende og udgive værker af forskere og forfattere fra hele landet. Peter Bejder og Rikke Kensinger har derfor kontor i Den Gamle By i Aarhus, mens Bolette Rud. Pallesen og Henrik Sebro holder til i Gads Forlags historiske lokaler i Fiolstræde i København. Nord Academic vil være tæt på forskerne og sætter en ære i en kompetent og dedikeret dialog med forfatterne.

”Vi har allerede oplevet stor opbakning fra forskere og samarbejdspartnere. Vi har et publicistisk udgangspunkt og ved at gøre det, vi er bedst til – at sparre med forfatterne, sikre kvalitet og gøre deres arbejde synligt – kan vi være med til at bringe forskningen ud i verden”, siger redaktionschef Bolette Rud. Pallesen.

[Historie-online.dk, den 14. december 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ved jorden at blive
Sporvognskalenderen 2021
ROMUs nye årsskrift