Menu
Forrige artikel

Fortfest på Mosede Fort

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1287

 

Kridt danseskoene og kom til en stemningsfuld dag på Mosede Fort. Der bydes op til dans og til et brag af en kulturfest med teater og en masse gratis aktiviteter.

Søndag den 1. august bliver en stemningsfuld dag, hvor der er noget for alle sanser og alle aldre på fortets grønne græsvolde. Programmet byder på teaterforestillinger for både børn og voksne, pop-up restaurant, danseskole, billedværksted og meget mere.

Dagen kommer til at stå i 1920'ernes tegn, når vi sammen udforsker efterdønningerne af 1. Verdenskrig, og hvordan de betydningsfulde år ændrede maden, litteraturen, kunsten og dansen for 100 år siden.

Program for dagen

Forestillingen "Den store krig og skuddene i Sarajevo" for børn over 10 år - kl. 10.00-10.45:

Skuespiller André Andersen tegner Europa op med kridt, som var det en skolegård, og tager publikum med tilbage til 1. Verdenskrig. Børn og voksne får fortalt krigens bedste, barskeste og smukkeste historier i denne formidable forestilling.

Foredrag om dansk litteratur i starten af 1900-tallet - kl. 11.00-11.45:

Med blik for de verdensomspændende begivenheder, der udfoldede sig omkring 1. Verdenskrig, undersøger litteraturformidler, Viggo Ahlgren, den danske litteraturscene i samtiden.

Premiere på forestillingen "Ild og ungdom" - kl. 13.00-14.00:

Tag med på opdagelse gennem nogle af Danmarkslitteraturens mest rørende, forfærdelige og tankevækkende historier om 1. Verdenskrigs store menneskelige omkostninger og omvæltninger.

Danseskole fra de brølende 1920'ere - kl. 11-15:

Per Rock lærer dig dansen charleston, som blev populær efter 1. Verdenskrig. Med 40 års erfaring som professionel danser ved Per Rock alt om dansetrinenes udvikling. Kom med til en sjov danseskole, hvor alle kan være med til at danse, som man gjorde i de brølende 1920'ere.

Billedværksted - kl. 11-15:

Vi eksperimenter med farver og abstraktion, når Olga Ravn fra Billedskolen i Greve viser, hvordan man kan arbejde, som billedkunstnerne gjorde for 100 år siden.

Spil om 1. Verdenskrig - kl. 11-15:

Børnebibliotekar Ulrik Stets Hilden medbringer en håndfuld brætspil om 1. Verdenskrig og viser, hvordan man kan spille sig igennem historien på underholdende vis.

Pop-up restaurant - kl. 11-15:

Få en bid historie serveret af madformidler Jesper Ravn Hansen. Menuen er inspireret af køkkenet anno 1914-1918.

Fortet går i fisk - kl. 11-15:

Mød foreningen Køge Bugt Stenrev og hør om fiskeriets betydning i en krigssituation.


Arrangementet finder sted søndag den 1. august kl. 10-16 på Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve.

Der er begrænset plads til teaterforestillingerne, så der skal bestilles pladsbilletter på mosedefort.dk.

Aktiviteterne på det udendørs område er gratis. Billet til selve udstillingen kan købes på museet. Museet har denne dag åbent kl. 11-16.

Se det fulde program på mosedefort.dk

[Historie-online.dk, den 26. juli 2021]
 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 16, 2022
Frederikshavn Bedding
Quintilii-brødrenes utrolige villa