Menu
Forrige artikel

Podcast om Fredericia-historie

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1737

 

En gruppe lokale initiativtagere har brugt måneder på at stable en podcast om fæstningsbyens unikke historie på benene. Resultatet er magisk, eventyrligt - og fortælles af lokale Per Skovsen, der sammen med den kendte TV-vært Massimo Grillo har produceret 12 afsnit af Fredericias historie med hjælp fra Museerne i Fredericia.

En gruppe erhvervs- og kommunikationsfolk, samt lederen af Museerne i Fredericia, Karsten Merrald Sørensen og den mangeårige leder af Egumvejens Skole, Per Skovsen ville gøre noget mere for byens børn, unge, forældre og bedsteforældre i almindelighed, men i særdeleshed for byens turister, så den stærke fortælling om Fredericia kunne få nyt liv.

Det sker nu via en podcast i 12 episoder, der med et lækkert lydunivers og suverænt producerarbejde fra Massimo Grillo giver byens historie nyt liv.

“Tanken er at give alle en god historisk oplevelse, når vi besøger Fredericia, hvis bydele, lige gader og små kroge rummer tusindevis af historier. Det er klart, at når man skal indramme dette i et podcastunivers, så koges det meget ned, men resultatet er jeg meget stolt af,” siger Karsten Merrald Sørensen.

Lokalpatriot er den danske fortæller

Den pensionerede skoleleder Per Skovsen, der i dag også er tur-guide i Fredericia blev kaldt til at arbejde med podcastserien og det var et arbejde, han ikke kunne takke nej til.

“Det har været en fornøjelse at arbejde med byens historie og formidle det i et format, som jeg tror, vil ramme mange mennesker på dansk og engelsk i første omgang. Vi får samtidig mulighed for at fortælle den interessante historie, som vores by besidder til en stor gruppe mennesker, der gæster os, når de kan gå en tur i byen, imens historiens vingesus præsenteres,” siger Per Skovsen.

Lokal TV-vært har nydt at være med i projektet

“Da gruppen nævnte ideen for mig, var jeg ikke i tvivl om, at det var et stykke af Fredericias historie, som jeg gerne ville medvirke til så dagens lys. Det har været spændende at arbejde sammen med Per, og ikke mindst senere præsentere afsnittene enkeltvis for gruppen bag. Jeg mærker helt klart, som vi har bevæget os rundt i Fredericia, at byen summer af historie og stolthed, som man ikke ser mange andre steder i landet,” siger Massimo Grillo.

Erhvervslivet bakker op

Med i gruppen bag podcasten sidder også Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, der glæder sig på turismens vegne og er stolt over den opbakning, som erhvervslivet har vist projektet.

“ADP, Kultur & Idræt, Business Fredericia, Middelfart Sparekasse, PR Offset og Tove Bjørnshauges Fond har bakket op om projektet, dertil kommer, at vi har mødt meget velvillige mennesker til dette projekt og mange tommelfingre op til at skabe et historisk univers, der kan markedsføre byens historie hos turisterne og byens borgere” siger Kristian Bendix Drejer.

Materialet vækker også glæde hos Borgmester Jacob Bjerregaard, der siger:

”Fredericia i sig selv er et vigtigt stykke vital Danmarkshistorie. Det glæder mig, at den nu bliver fortalt på en ny og spændende måde. Jeg vil gerne rette en stor tak til skaberne af fortællingen. Jeg glæder mig rigtig meget til at lytte med.”

Arbejdsgruppen består af Per Skovsen, Massimo Grillo, Karsten Merrald Sørensen, Museerne i Fredericia, Kristian Bendix Drejer, Business Fredericia, Andreas Dyhrberg Andreassen Budskabsfabrikken, og Jesper Hansen Hotel Gl. Havn, hvor sidstnævnte var idemanden til projektet, der nu skal give turister og historien i Fredericia fornyet energi.

Podcasten kan findes på iTunes, Spotify, Google Podcast og Museerne i Fredericias hjemmeside - og den er gratis.

[Historie-online.dk, den 16. juni 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museumsnumre 78 - spejle
Museumsnumre 76 - Billejern
Brug dit museum!