Menu
Forrige artikel

Fremtidens koncertoplevelse

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1754

 

Hvad er en fed koncertoplevelse? Den gode lyd? Et fedt sceneshow? At det er nemt at komme ind og ud? Til årets Rabalder 2018 sætter MONICA Hackathon, Alletiders Musikby Roskilde og Museum RAGNAROCK sammen spot på ’den fede koncertoplevelse’ – og inviterer Rabalders gæster til at være med.

I 48 timer fra fredag den 24. til søndag den 26. august vil iværksætterhold fra hele Europa indtage RAGNAROCK og konkurrere om at finde de bedste nye ideer til at forbedre oplevelsen af live musik. Det er Musicon sekretariatet, som står bag det såkaldte Hackathon, som løber af stablen på RAGNAROCK i dagene omkring Rabalder ’18.

Mens de idérige hjerner får RAGNAROCK til at summe af kreativ energi, er både børn og voksne under selve Rabalder-festivalen lørdag den 25. august inviteret til at prøve kræfter med et væld af sjove aktiviteter, hvor den fede musikoplevelse står i centrum. Fra Guitar Hero spil over pop-up lytteklubber til værksteder, hvor man kan lave sin egen hjemmelavede højttaler. Også radioværten Anders Bøtter lægger vejen forbi med sin campingvogn Tiny Studio, hvor han får besøg af en stribe musik-personer til samtaler om fremtidens koncertoplevelse.

Rabalder-gæster kan bidrage

Børn og voksne vil også få mulighed for at komme med input til, hvad der skal til for at den særligt gode koncertoplevelse opstår, forklarer Mia Ramsing Jensen, som er museumsinspektør på RAGNAROCK:

RAGNAROCK er et levende kulturhus, og det er vigtigt for os at være med til at udforske, hvor udviklingen indenfor musikoplevelser er på vej hen. Vi vil gerne have børn og voksne til at bidrage med deres egne erfaringer, historier og minder om koncerter og fortælle os, hvad de synes, der skal til for at skabe en fed koncertoplevelse. Ikke mindst børnene, vil vi gerne høre fra – måske er det helt andre ting, de lægger vægt på, end de voksne, fortæller hun.

Musicon sekretariatet arbejder med gode muligheder for iværksætteri og innovation. Herunder indgår samarbejdet med EU-projektet MONICA, der består af 29 samarbejdspartnere fra ni lande. Formålet er at skabe og udbrede nye løsninger til bedre publikumssikkerhed, lydoplevelser og mindre nabostøj i forbindelse med koncerter og events i byer.

Læs mere om hackathon og MONICA her: https://www.monica-project.eu/musicon-hackathon/

Se hele programmet her

Historie-online.dk, den 14. august 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 48: Skt. Petersborg
Danmarks Forsorgsmuseum i vinterferien
13.000 års historie fra Esbjerg Kommune