Menu
Forrige artikel

Gravhøj og gelænder

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5745

 

Bette Jenses Hyw – Danmarks mest omtalte gravhøj!

Udstillingen ”Gravhøj og Gelænder” giver den faktuelle viden, der er om højen og gengiver et udsnit af myndighedernes og mediernes omtale af sagen. I udstillingen er der både gelænder, nye gelænderprodukter og en video, der viser den udsigt, der gør Bette Jenses Hyw til en af Danmarks mest omtalte gravhøje.

Ingen anden dansk gravhøj har fået så megen spalteplads eller sendetid som Bette Jenses Hyw på Fur. Medierne har skildret en tvist mellem centrale myndigheder og borgere, der udøver civil ulydighed. Der har været markante holdninger. Nogle indlæg har ligefrem sået tvivl om højens ægthed.

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen fortæller: ”Museet vil gerne mane nogle rygter til jorden og slå fast, at Bette Jenses Hyw er en rigtig gravhøj fra oldtiden. Det er bare ikke Bette Jenses Hyw men en af Stendalhøjene. Og Lille Jenses Høj var en helt tredje høj. Hvis det lyder forvirrende, så kom og se udstillingen om højen.

Udstillingen vises i perioden 28. september til 20. oktober 2019 og kan ses indenfor museets normale åbningstid. Der er gratis færge til Fur i hele visningsperioden.

28. september til 20. oktober 2019

Udstillingsåbning lørdag den 28. september kl. 10.30

Fur Museum

Nederby 28, 7884 Fur

[Historie-online.dk, den 17. september 2019]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Hirtshals i 80'erne
Ny udstilling: Folk og Fabrikker Aalborg Historiske Museum portrætterer industribyen Aalborg
Virtuel udstilling på Frederiksborg Slot