Menu
Forrige artikel

Sysselsat med halm og garn

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4310

 

Med udgangspunkt i hvorledes hedebøndernes nøjsomme levevilkår tvang dem til en bæredygtig livsstil tager udstillingen ”Sysselsat” den besøgende med på en rejse fra dengang til nu gennem halm og uld som materiale.

I udstillingen kan man se forskellige typer af anvendelser af halm og uld fra museets store samling af håndværk og maskiner. Man vil bl.a. stifte bekendtskab med halmreb, også kaldet halmsimer. At ”stryge” simer var et mandearbejde, og mændene brugte især de kolde vinteraftener til at stryge simer. Der vil også være en sjælden halmsimemaskine fra 1850!

Ligeledes vil der i udstillingen indgå nutidigt strikarbejde fra strikkegruppen GEM’erne (Garn Elskende Mesdames), der har søgt inspiration især i museets samling af Tønderklipninger. På museet er den morderne strik udstillet i samspil med museumsgenstande, billeder og malerier.

Denne særudstilling tager således udgangspunkt i halm og uld som resurse, og der vil være rig mulighed for at se eksempler på dette, men også for selv at prøve kræfter med materialerne.

Give-Egnens Museum synes, at vi har ”trukket det længste strå” med denne udstilling, kom og se hvorfor! Måske du endda man lære et trick eller to om betydningen af at være sysselsat og nøjsom?
Udstillingen kan opleves 28. juni - 20. oktober 2019.

 

[Historie-online.dk, den 18. juni 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Vestsjælland og Vestindien på Holbæk Museum
Ny udstilling i Carl Nielsens barndomshjem
Esther Bubleys Mandø