Menu
Forrige artikel

Guidet tur i udgravningerne ved Muningård

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1786

 

ROMUs arkæologer inviterer til en guidet tur i udgravningerne ved Muningård i udkanten af Allerslev, hvor nye boliger er på vej. Kom med 31. oktober eller 7. november.

Mens vintermørket sænker sig, åbner ROMUs arkæologer op og fortæller om en i gangværende udgravning ved Muningård i udkanten af Allerslev.

Indtil videre er der dukket spor frem fra bronzealderen. Det er især spor fra husene, der er dukket op. Arkæologierne mener, at der er så mange huse, at der er tale om en regulær boplads. Sandsynligvis både fra den ældre og den yngre bronzealder (1800-500 f.v.t.). En af hustomterne stækker sig over 30 meter i længden. Flere steder er husets ildsted lokaliseret og diverse gruber afslører spor fra deres beboernes husgeråd. Bopladsen er en del af et større område i Allerslev med fortidsminder fra bronzealderen, blandt andet en gravhøj og lange rækker af ildsteder der peger op mod gravhøjen.

31. oktober kl. 16-17
7.november kl. 16-17
50 kr. Billetter købes på billetto.dk
Udgravningen ved Muningård
Mødested: Ved skiltet med teksten 'Drømme til salg' på hjørnet af Lejrevej og Bispegårdsvej, 4320 Lejre

Billedet på forsiden: For det utrænede øje kan det være svært at afkode en udgravning. Men nu giver ROMUs arkæologer en guidet tur gennem udgravningerne ved Muningård. Foto: Museumskoncernen ROMU

Historie-online.dk, den 17. oktober 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Marts. Très Riches Heures du Duc de Berry
Verden rundt på museum
Historiens Aktører