Menu
Forrige artikel

Historie-online i 2021

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1396

 

Så er vi kommet i gang med 2022, og også på historie-online håber vi på et godt nyt år.

2021 var fin med masser af artikler, anmeldelser, nyheder osv. Altså det vi plejer at fylde siten med – og som vi også vil gøre i 2022. Hver onsdag er historie-online færdig-opdateret, og nyhedsbrevet udsendes til ca. 2.300 modtagere. Og når vi ser på nyhederne, kan vi konstatere, at det er artikler, der handler om fund, udgravninger og lignende, der har flest læsere. Museer og andre institutioner sender pressemeddelelser til redaktionen om nye udstillinger og andre nyheder, og nogle af disse når også frem til historie-onlines forside. Det er naturligvis ikke alle, der kan komme med – der skal prioriteres, så vi har nyheder med fra hele landet – og nyhederne skal være fra Dansk Historisk Fællesråds medlemmer. Heldigvis melder stadig flere sig under fanerne hos DHF og er dermed medvirkende til at støtte historie-online.dk. Bliv medlem (historie-online.dk)

Der er også mange læsere til TV-tips og Bogstakken – og en fast stok, der læser Ole Mortensøns artikler om mere eller mindre kendte personer i serien ”Historiens Aktører”, eller Erik Ingemann Sørensens artikler fra Rom (og lidt mere) i serien ”Det hemmelige Rom”. Det er rigtig godt, at vi har disse serier, der kører – den tidligere serie, ”Museum på Rejsen”, havde ligeledes et voksende antal læsere, og nu er serien så udkommet som bog, så man kan se dem samlet.

Historie-online.dk har et panel af boganmeldere, der uden anden betaling end bogen læser og mener noget om nogle af de mange historiske bøger, der hvert år udkommer i Danmark. En løselig optælling viser, at ca. 160 historiske bøger er blevet anmeldt i 2021. Og det er klart, at det gør historie-online til det centrale sted for omtale og kritik af monografier, biografier, årbøger og meget andet med historisk indhold. Lige fra oldtiden til i dag. Forlagene er flinke til at sende anmeldereksemplarer – ofte direkte til den anmelder, der er fundet. De mest arbejdsomme anmeldere var i år Anders Ellegaard i Aarhus, Kresten Søe i Silkeborg, Preben Etwil i Birkerød og Erik Ingemann Sørensen i Taastrup. Rigtig mange spændende anmeldelser kommer fra deres hånd. Eftersom det jo er frivilligt arbejde, så kan vi hele tiden bruge nye anmeldere, så hvis du har tid og lyst, så meld dig endelig til ppp@pedersholm.dk

Endelig skal det nævnes, at komiteen for Årets historiske bog 2021 naturligvis læser intensivt, og i januar afgør komiteen, hvilke fem kandidater, der skal være med til årets afstemning. Afstemningen foregår som sædvanligt på historie-online.dk, og prisen er planlagt til at blive overrakt ved Historiske Dage i Øksnehallen i København, lørdag den 26. marts 2022.

Godt nytår fra redaktøren!

Historie-online.dk, drives af Dansk Historisk Fællesråd

[Historie-online.dk, den 4. januar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Fashioned from Nature
Prinsesse Marie - Historiens Aktører nr. 33
Den store fædrelandskrig II