Menu
Forrige artikel

International Museumsdag

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1742

 

Lørdag 18. maj er det International Museumsdag, og det markerer vi hos Museum Sydøstdanmark. Derfor kan du denne dag tage en ven eller veninde med gratis. Tilbuddet giver adgang for en voksen eller et barn ifølge med en betalende voksen på et af følgende museer:

Danmarks Borgcenter

Kom og oplev det nye introshow med en levende skuespiller, og få hele historien om Borge, konger og magt. Showet er blevet til i samarbejde med det lokale egnsteater Cantabile 2 og giver en levende og nemt forståelig introduktion til middelalderen. Du kan også opleve borgruinen på Danmarks største middelalderborg, og få det store overblik over hele omegnen fra Gåsetårnet.

Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg, danmarksborgcenter.dk

Køge Museum 

Krudtbrødreer den skæbnesvangre historie om Dannebroges tragiske forlis i Køge Bugt, fortalt for børn og voksne. Det er fortællingen om skibets sidste timer, der starter med, at svenskerne dukker op i horisonten, og slutter med, at Dannebroge eksploderer, og 500 mand omkommer. 
I Gaver fra fortidentager vi livtag med livets helt store spørgsmål. Vi ser på nogle af de gaver, vi har fået med fra vores forfædre, og som har gjort os til dem, vi er. Det er en tankevækkende udstilling, der spænder fra jægerstenalderen til socialt boligbyggeri. 
Nørregade 4, 4600 Køge, koegemuseum.dk

Næstved Museum 

Det er godt at kende sin by, og det er lige præcis det, du kommer til, når du har besøgt udstillingen Hele Næstveds historie. Her får du Næstveds historie fra istid til nutid. Tag familien med, og oplev middelalderbyens historiske udvikling. Undersøg vikingerne fra Vester Egesborg, eller kig nærmere på bødlens rum med skeletter, økser og kæder. 
Ringstedgade 4, 4700 Næstved, naestved-museum.dk

Møns Museum 

12 fantastiske fortællingerer en anderledes og uhøjtidelig udstilling om kunst, magt, kærlighed, ondskab, hippier og alt det andet, der har formet Møn og omegn. I udstillingen kan man i ro og mag gå på opdagelse i museets kringelkroge blandt et væld af fine og finurlige sager fra oldtid til nutid. Det hele er samlet i 12 fantastiske fortællinger. De er indtalt på audioguides og egner sig til at blive nydt i udstillingens komfortable lænestole. 
Storegade 75, 4780 Stege, moensmuseum.dk

Om International Museumsdag

Hvert år siden 1977 er der blevet afholdt International Museumsdag 18. maj. I 2019 er temaet ‘Museer som kulturelle samlingssteder: Traditionernes fremtid’. International Museumsdag 2019 vil fokusere på museernes nye rolle i deres lokalsamfund. De fleste museer er ikke længere statiske institutioner, men langt mere engagerede i en interaktion med deres publikum. Hvordan skal fremtiden for museernes lange traditioner se ud?

[Historie-online.dk, den 8. maj 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
100-året for 1. verdenskrigs afslutning
Museum på Rejsen 32: Nationalmuseet i Damaskus
Det prekære arbejde