Menu
Forrige artikel

Nye professorer: Poulsen og Duedahl

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2405

 

Lektor Poul Duedahl og lektor Bo Poulsen er ansat som professorer i moderne historie ved Institut for Kultur og Globale Studier ved Aalborg Universitet. Baggrunden for udnævnelsen er en stærk forsknings- og formidlingskultur på historiestudiet, som de to professorer har sat et stort og vægtigt fodaftryk på.

Poul Duedahl har i de senere år særlig profileret sig som forfatter til en række anmelderroste bøger om dansk kulturhistorie og har vundet prisen for Årets Historiske Bog hele tre gange. Han har desuden i en årrække fungeret som leder af et større, internationalt forskningsprojekt om UNESCO’s historie.

Bo Poulsen er en internationalt anerkendt miljøhistoriker. For sit tværvidenskabelige arbejde har han modtaget priser for Årets Forskningsresultat i Danmark, Hoogendijkprisen og ICES Service Award. Bo har deltaget i og ledet flere større forskningsprojekter, og han blev i 2017 dr. phil. på en afhandling om havforskning, udenrigspolitik og ressourceudnyttelse.

Begge har i perioder fungeret som studienævnsformænd for Historiestudiet.

- Bo Poulsen og Poul Duedahl er særdeles stærke fagpersoner, og vi ser frem til, at de tiltræder i professorater inden for moderne historie. Begge formår de at kombinere forskning af højt kvalitet med evner til vedkommende formidling af historieforskningen, siger prodekan for forskning Søren Kristiansen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Tiltrædelsen sker pr. 1. juni 2019, mens tiltrædelsesforelæsningerne finder sted i efteråret.

Bo Poulsen overtager rollen som leder for forskningsgruppen ’Contemporary History’ (CHI) og har netop fået midler fra Danmarks Frie Forskningsfond til et større projekt om, hvordan kystsamfund reagerer på naturkatastrofer. Det bliver Poul Duedahls rolle at styrke instituttets profil gennem oprettelsen af et historisk formidlingscenter og at gøre en særlig indsats for at styrke de studerendes formidlingskompetencer, og ellers som hidtil forske i bl.a. de internationale organisationers historie.

[Historie-online.dk, den 22. maj 2019]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
HistorieLab: Da Danmark var en slavenation
Aalborgs bykerne
Fornyelsespris