Menu
Forrige artikel

Nyt vikingemuseum i Ribe

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1061

 

I 1995 åbnede det nye museum for vikingetid og middelalder i Ribe. Det var dengang nybrydende og har siden været besøgt af langt over en million gæster. Men nu er tiden kommet til at gentænke hele attraktionen.

- Vi kommer ikke uden om, at både udstillingerne, bygningerne og udenomsarealerne trænger til en fuldstændig nytænkning, siger museumsdirektør Flemming Just.

– Vi har gennem vores mange udgravninger fået rigtig meget ny viden om Ribe. Men der er også sket meget med publikums forventninger og med de teknologiske muligheder.

Igennem længere tid har en arbejdsgruppe fra Sydvestjyske Museer derfor arbejdet tæt sammen med det AART architects fra Aarhus, som også står for milliardbyggeriet af et nyt vikingemuseum i Oslo. Desuden har Moesgaard Museums Tegnestue og Seismonaut været involveret.

- Vi har fuldstændig gentænkt udstillingerne og butiksområdet. Samtidig har det været vigtigt at arbejde skarpt med den store bygningsmasses klimavenlighed og energiforbrug. Vi har også lagt vægt på at skabe et mere samlet og harmonisk arkitektonisk udtryk, siger direktøren.

- Det sammenhængende udtryk betyder også, at det - ud over at skabe et mere nutidigt museum, der kan tiltrække mange flere gæster - har været afgørende for os at inddrage parken udenfor, Krügers Anlæg.

Området skal i langt højere grad være en del af museumsoplevelsen og et attraktivt sted for borgere og turister at opholde sig og på den måde medvirke til at binde by og museum tættere sammen.

Det nye museum skal især søge at tiltrække endnu flere børnefamilier. Derfor skabes der også et samlet børneunivers på 1. sal. Forventningen er, at museet vil få minimum 50-60.000 besøgende. Det foreløbige budget lyder på en samlet pris for bygninger, udstillinger og udenoms arealer på godt og vel 60 mio. kr.

[Historie-online.dk, den 28. september 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Museum på Rejsen 5: Falkland Islands
God vurdering til Museum Vestsjælland
Arbejdermuseet vinder international pris