Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 30, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 815

 

Så er vi tilbage efter ferien – de sidste par uger har været gode for TV-kigningen, så meget som det har regnet – men det bliver vel bedre med vejret, og her er så nogle muligheder for den kommende uges flow-tv. Allerede i aften er der 3. og 4. afsnit af Babylon Berlin – og næste tirsdag 5. og 6. afsnit. Man kan også streame det hele på DR – og lige meget hvordan: Den skal ses! Ellers er der dokumentarer om bunkeranlæg i Europa, byplanlægning og de danske spilpionerer. Marilyn Monroe skal vi hilse på, og vi skal med Anne og Anders til Canada. Endelig er der serier om dansk fodbold og pengene og om året 2000. God fornøjelse!

 

Hemmelige bunkeranlæg (1:2) - Beton mod bomber

DR2, 26. juli, kl. 19:05

Tysk dokumentarserie fra 2020. (Secret Bunkers) De blev bygget for at beskytte mod fjenders angreb og atomkrig. Bunkere - forladte og forfaldne monumenter til minde om Europas konflikter og Den kolde Krig. Her udforskes fire bunkere fra før Anden Verdenskrig: Churchills i London, Keroman i Frankrig, Franzensfeste i Italien og Ostwall i Polen.

 

Det fantastiske byliv II (1:6) København

DR2, 27. juli, kl. 18:35

Canadisk dokumentarserie fra 2018. (The Life-Sized City) Byliv har afgørende betydning for borgernes trivsel. Den dansk-canadiske byplanlægger Mikael Colville-Andersen udforsker, hvordan man skaber et moderne og menneskevenligt bydesign. I Mikaels egen hjemby, København, møder han folk, som arbejder på at gøre hovedstaden til den bedste by at leve i.

 

Husker du... 2000

DR2, 28. juli, kl. 19:15

Dansk dokumentarserie fra 2015 I 2000 kan man tjene milliarder på den rigtige ide til en hjemmeside. De danske dotcom-pionerer stormer frem, mens aktierne stiger og stiger, men rundt om hjørnet lurer katastrofen. Imens forsøger danskerne at få deres 28K modem til at makke ret hjemme i stuen, Farums pensionister tager til Grand Canaria på kommunens regning, Perkerspillet hitter, og syv guldfisk dør i Kolding.

 

Marilyn Monroe - Mere end et sexsymbol (1:4) Starletten

DR2, 29. juli, kl. 13:20

Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Reframed: Marilyn Monroe) Trods en hård barndom drømmer den unge Norma Jeane om at blive filmstjerne. Hun arbejder hårdt for at fremme sin karriere, og skifter navn til Marilyn Monroe. Men da hun afslår mediemogulen Harry Cohns tilnærmelser, bliver hendes kontrakt hos Columbia Pictures ikke fornyet. Fire år senere, i 1952, skriver hun sammen med journalisten Florabel Muir artiklen "Ulve, jeg har kendt" - og advarer andre kvinder om "ulvene" i branchen.

 

Loading - historien om Danmarks spilpionerer (1:4)

DR2, 29. juli, kl. 21:30

Året er 1986, og Keld Jensen er ved at revne af stolthed: Han har lige stået for udgivelsen af 'Vikings', Danmarks første spil til hjemmecomputeren Commodore 64. Men livet som spilkonge i Danmark bliver en barsk nedtur for Keld. Få også historien om Danmarks allerførste computerspil fra 1963, og om 1980'ernes kompromisløse demoscene.

 

Anne og Anders i Canada - Træmænd og totempæle

DR1, 30. juli, kl. 20:00

Anne og Anders begynder deres rejse på tværs af Canada på landets yderste vestkyst i British Columbia. Her har de enorme skove gennem tiden lokket skovhuggere og eventyrer til fra hele verden, også Anders' egen morfar. I den lille by Powell River oplever Anne og Anders også konsekvenserne af Canadas mørkeste historiske kapitel, når de møder Lynn og Phillip som er en del af landets mange oprindelige befolkningsgrupper.

 

Dansk fodbold til salg (1:3)

DR1, 31. juli, kl. 21:25

Mens Jammerbugt FC går mod bunden af 1. division, så lander der jævnligt fly i Aalborg Lufthavn med nye spillere til klubben. Holdets tyske ejer, Klaus-Dieter Müller, er i fuld gang med at rulle sin plan ud, og holdleder Flemming kæmper med at holde styr på alle de udenlandske navne, som nu skal ind på holdkortet. Jonathan og mange hundrede tilhængere i Brøndby fornemmer, at nye udenlandske ejere er på vej til den klub, som de elsker ligeså højt som deres nærmeste familie. Og de går i aktion i sidste øjeblik i protest mod det utænkelige.

 

Babylon Berlin IV (5:12)

DR2, 1. august, kl.  20:00

Tysk dramaserie fra 2022. Vi er nået til afsnit 5 og 6. Hvis man ikke har været med fra begyndelsen, kan serien streames på DR. En fantastisk serie!

[Historie-online.dk, den 25. juli 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 49, 2023
TV-tips, uge 15, 2024
TV-tips, uge 11, 2024