Menu
Forrige artikel

TV-tips, uge 44, 2023

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 779

 

Denne uges flowtv har ikke så mange udsendelser med historisk tilsnit (men en masse fodbold). Lidt har vi dog fundet, som kunne se interessant ud. True-crime er repræsenteret ved et dansk mord og et amerikanske mord. Svenskerne har lavet en dokumentar serie om deres konge, Carl XVI Gustaf, og  DK4 præsenterer det bedste og det værste ved EU. Britisk dokumentarserie ser på nazisternes vej til magten, og ligeledes britisk ser vi på et hjemsøgt hus. Endelig er der norsk autentisk drama fra Oslo under besættelsen- God fornøjelse!

 

Det bedste og det værste ved EU

DK4, 1. november, kl. 16:30

Mikkel Harder er leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, men også skuespiller, instruktør og tidligere skuespilchef på Det kongelige Teater. Hvad beskæftiger Udviklingsplatformen for Scenekunst sig med? Hvilken forbindelse har den til EU og til europæisk kulturliv og til det, der kaldes Creative Europe? Hvad fremhæver Mikkel Harder som kulturaktør som det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Harder er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.

 

Et langsomt mord

DR2, 2. november, kl. 21:00

Adrian Adler Petersens far døde under mystiske omstændigheder, da Adrian var 4 år gammel. Nu har Adrian sat sig for at undersøge, hvordan det kan være, at hans far døde så ung? Det får Adrian på sporet af en forbrydelse, der skete langt tidligere i farens liv, da han som ung teenager boede på drengehjemmet Skorpeskolen.

 

Spionen

DR2, 3. november, kl. 20:00

Norsk autentisk drama fra 2019. Sonja Wigert er Skandinaviens mest feterede diva. I 1942 fængsler nazisterne hendes far. Hun mødes i Oslo med Reichskommissar Terboven, som ikke ved, at hun er svensk spion. Det lykkes hende at flirte sig til sin faders løsladelse - mod at hun bliver Terbovens elskerinde og tysk spion. Prisen er høj. Risikerer hun at miste manden i sit liv, diplomaten Andor Gellért? Medvirkende: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Lassgård, Alexander Scheer, m.fl. Instruktion: Jens Jonsson.

 

Historien om et mord - Pigen med sommerhatten

DR2, 4. november, kl. 17:20

Amerikansk true crime-serie fra 2020. (A Wilderness of Error) I 1979 fængsles militærlægen Jeffrey MacDonald for drabet på sin gravide kone og deres to døtre. Men han fastholder sin uskyld og siger, at tre hippier på euforiserende stoffer, to mænd og en pige med sommerhat, brød ind og dræbte hans familie. Denne serie ser på beviserne, teorierne og de mange rygter, der stadig svirrer om de gruopvækkende mord.

 

Kongen af Sverige (1:3) Født som konge

DR2, 5. november, kl. 18:00

Svensk dokumentarserie fra 2023. (Kungen och jag) Et personligt portræt af kong Carl XVI Gustaf. Filmmageren Karin af Klintberg har i to år fået den unikke mulighed at følge kongen på nært hold i hans liv og arbejde. Det bliver et uventet møde mellem to verdner og to generationer. Kongen fortæller om sin opvækst og om opgaven, som han aldrig kan flygte fra.

 

Hjemsøgt (2:4) Et forhekset hus

DR2, 6. november, kl. 22:40

Britisk dokumentarserie fra 2022. (Hauntings) I 1970'erne flyttede Andrea Perron med sin familie ind på en gård på Rhode Island, USA. De tidligere beboere havde tilsyneladende travlt med at komme væk. "For din families skyld skal du lade lyset være tændt i dette hus om natten," sagde de til hendes far Roger. Snart hørte familien hvisken og så syner. Andreas mor bad spøgelsesjægerne Ed og Lorraine Warren om hjælp. Deres undersøgelser førte til en seance, der ændrede Perron-familiens liv for altid.

 

Nazisternes vej til magten III (1:3)

DR2, 7. november, kl. 20:05

BBC-dokumentarserie fra 2022. (Rise of the Nazis) I vinteren 1944 er Tyskland ved at tabe krigen på alle fronter. Hæren er svækket og demoraliseret, men Hitler nægter at overgive sig. I stedet indkalder han de ledende militærgeneraler, og beordrer dem til at forberede et massivt overraskelsesangreb mod de vestlige allierede. Hvem er loyal over for Hitler til det sidste? Og hvem forråder ham?

[Historie-online.dk, den 31. oktober 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
TV-tips, uge 05, 2024
TV-tips, uge 15, 2024
TV-tips, uge 31, 2023