Menu
Forrige artikel

Arbejderhistoriske Læsekredse i Arbejdermuseet

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 4019

Arbejderhistorisk Læsekreds I: Historien om smædeskriftet Zions Vises Protokoller
Torsdage den 10., den 17. og den 24. november kl. 17-19. Jøderne har en hemmelig plan om at overtage verden. Det var budskabet i et dokument, som i 1903 udkom i Rusland. Det er siden blevet kendt som Zions Vises Protokoller. Det var et falskneri, som zarens politi fabrikerede. På trods af løgnen, er teksten oversat til talrige sprog, også dansk, og optrykt over 900 gange.

Kulturhistoriker Morten Thing er leder af denne Arbejderhistoriske Læsekreds, som over tre gange graver ned i historien om bogen, om antisemitismen og udbredelse af dette stykke ’skønlitteratur’. 

Der er 15 pladser i kredsen, som bygger på, at deltagerne læser og forbereder sig til de enkelte kredsaftener

Arbejderhistorisk læsekreds II: Sporskifter, motiver og drivkræfter i dansk velfærdshistorie
Onsdage den 16, den 23. og 30. november kl. 17 – 19. Pionererne i udviklingen af velfærdsstaten havde som mål at skabe øget social, økonomisk og kønsmæssig lighed. Redskaberne var en forebyggende indsats for sunde levevilkår og hindring af sociale nedture. Hvordan det har udviklet sig fra slutningen af 1890erne og til 2010erne leder velfærdshistoriker Søren Kolstrup en Arbejderhistorisk Læsekreds om over tre gange.

Der er 15 pladser i kredsen, som bygger på, at deltagerne læser og forbereder sig til de enkelte kredsaftener.

Tilmelding
Mail til: mko@arbejdermuseet.dk Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. Frist: den 1. november 2016. Pladserne besættes efter 'først-til-mølle'-princippet.

Deltagelse er gratis, men der tillægges et ’kaffe/kage-gebyr’.

Sted
Arbejdermuseet (Studiepladserne), Rømersgade 22, 1362 København K

Aarhus universitetsforlag har erfaringer med historiske bøger med beskrivelse af bestemte begivenheder og temaer. Her er det alle årene i perioden fra 1900 til 1950.

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Gårdmalerier
Smartphonemania
Odense Bys Museer på Ellis Island