Menu
Forrige artikel

Den Gamle By inviterer til Håndværks- og Havedage

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2220

Ordet ’knægt’ betyder ikke kun en dreng, men betegner også en støtte under en bjælke på et bindingsværkshus. Den Gamle Bys billedskærer viser i weekenden, hvordan han laver en knægt til et hus i den kommende udstilling Aarhus Fortæller (åbner i foråret 2017). 

Gæster kan også opleve smeden, der blandt andet laver vikinge-økser til fortællingen om den tidlige Aarhus- historie i samme udstilling.

I Håndværks- og Havedagene kan man få en faglig snak med en lang række af Den Gamle Bys håndværkere og konservatorer. De er alle højt specialiserede og har håndelag og gefühl med de gamle teknikker og materialer. 

Aktiviteter for gør-det-selv folket
Alle kan prøve at lure dem kunsten af i værkstederne, hvor der normalt ikke er adgang for gæster. Børn kan blandt andet være med til at hamre nagler i træhesten.
Når man besøger de mange håndværkere og konservatorer, vil der være metoder, som gæsterne umiddelbart kan gå hjem og prøve af. Snedkeren restaurerer møbler, og konservatorerne restaurerer gamle lamper. 

Derudover er det svært ikke at lade sig fascinere af håndværkere, som bare ’kan deres kram’, når for eksempel tømrerne afbarker lægter, og malerne brænder pigmenter og laver det til oliemaling.

Kom med på en gratis haverundvisning
Den Gamle Bys haver står allerflottest lige nu. Besøg også Handelsgartneriet, hvor der er åbent hus, og her starter en rundvisning lørdag og søndag klokken 13. Bemærk, at der er 25. pladser på rundvisningen.

Bryggerne byder på smagsprøver i Bryggergården.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Flag og følelser
700 år gammel Kristusfigur udlånt til kirken
Dansk-jødisk liv i 400 år